-Jenter mobber verst

Førstekonsulent Randi Eikeland ved Statens utdanningskontor mener at jenter er i ferd med å ta over som de verste mobberne.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Vi ser at ressurssterke jenter mobber andre jenter. Ofte er det systematisk utestengning over tid: I kantinene er det aldri plass til mobbeofferet, hun får aldri invitasjoner, og når hun skal sette seg på stolen, dras den vekk under henne.

Bagateller?

Ikke for den som utsettes for dette hver eneste dag, år ut og år inn. Plagerne mangler fullstendig empati og har ofte egne personlighetsproblemer, selv om de er faglig sterke, hevder Eikeland overfor Aftenposten. Hun tror skolene forsøker å løse konfliktene, men likevel tilspisser de seg. Resultatet blir ofte en voksenkrig der barnet glemmes. Underdirektør Ragnhild Oppegård ved utdannelseskontoret i Oslo og Akershus har ingen tall eller statistikk som forteller om økende mobbing.

Vold

- Jeg kan imidlertid si at mange barn har problemer i dagens skole. Mobbing, vold og dysleksi er stikkord for mange av dem som faller utenfor og dermed lar være å dukke opp på skolen, sier Oppegård.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder