Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Kilder til VG: Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap

Trond Giskes kandidatur som ny nestleder i Trøndelag Ap splitter valgkomiteen i fylket, som etter et fem timer langt møte ikke klarte å komme til enighet.

I siste minutt – kort tid før valgkomiteen møttes for å bli enige om hvem de mener bør utgjøre det nye styret i Trøndelag Ap – leverte Trondheim Ap inn en liste med forslag.

På listen står Trond Giske.

VG har mandag snakket med kilder som sier Giske den siste tiden skal ha vært i kontakt med flere sentrale politikere i Trøndelag Ap og, ifølge kildene, lansert sitt eget kandidatur til fylkesstyret.

les også

Giske-varslere: – Dette er ingen seier for ham

Giske skal i samtaler med partikolleger ha gitt uttrykk for at han ønsker å tiltre som nestleder i fylkespartiet – ved siden av dagens nestleder May Britt Lagesen.

Dersom Giske blir nestleder i Trøndelag Ap, vil det sikre han en plass i Aps landsstyre, som er partiets høyeste organ mellom landsmøtene

Valgkomiteen i Trøndelag Ap møttes klokken 15, like etter at forslaget ble innlevert.

I møtet ble forslaget om at Giske skal innta den mektige nestlederposisjonen møtt med skarpe protester, og komiteen klarte ikke å bli enige, ifølge VGs kilder.

Dragkamp i valgkomiteen

Valgkomiteens leder Jorodd Asphjell bekrefter at de i møtet diskuterte om Giske kunne bli en ny andre nestleder.

– Ja, han sto på listen over de kandidatene Trondheim har spilt inn til styret. Og så er det en diskusjon om vi skal ha flere nestledere enn én, sier Asphjell til VG.

Han sier det var like mye protester mot Giske som det var protester mot at Trondheim kom så sent på banen med sine kandidater.

– Når Trondheim kommer med sine kandidater først i dag, med så mange nye navn, gjør det at diskusjonen starter litt på nytt, sier Asphjell.

les også

Støre tolker brevet på annen måte enn Giske

– Så ble det et spørsmål på Trond, om det er riktig tidspunkt å komme inn nå og hvilken plass han skal ha i styret, påpeker han.

Strid om hvor Giske skal plasseres

Valgkomité-lederen sier at de må finne en plass som Trondheim er fornøyd med og «de øvrige fylkene ser seg tjent med».

– Men han ble diskutert til nestledervervet?

– Ja, han ble diskutert som nestleder, styremedlem og studieleder i arbeidsutvalget. Vi har mange posisjoner i styret. Det er mange plasser som skal bekles. Det var en åpen diskusjon om han, med flere, sier Asphjell.

VG er kjent med at Lagesen skal ha gitt klar beskjed om at det for henne er uaktuelt å sitte i fylkeslagets ledelse sammen med Giske.

les også

Trond Giske og Haddy Njie skal gifte seg

Gikk av

Giske måtte i januar i fjor gå av som nestleder i Ap etter at partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng konkluderte med at han hadde brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering i fem saker.

7. februar i år konkluderte Stenseng og Støre på nytt med å opprettholde sine konklusjoner etter at Giske 23. oktober hadde innlevert en 70 siders klage, hvor han bestridte flere av sakene.

Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med Trond Giske mandag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder