UTVIDER SIKTELSEN: Politiadvokat Elin Norgård Strand opplyser at siktelsen er utvidet, og at antall fornærmede nå er tre personer. Foto: Terje Mortensen, VG

Sedelighetssiktet samfunnstopp fra Troms løslates

TROMSØ (VG) Politiet utvider siktelsen mot samfunnstoppen fra Troms, men vil ikke begjære videre varetektsfengsling av ham. Det er nå tre fornærmede i saken.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Samfunnstoppen har sittet varetektsfengslet siden 3. januar.

– Det er ikke så stor fare for forspillelse av bevis at videre fengsling er påkrevd av hensyn til etterforskninga, sier politiinspektør Elin Norgård Strand i en pressemelding.

Utvidet siktelse

Dermed vil siktede løslates fra Tromsø fengsel i løpet av torsdagen.

Samtidig er sikteligen utvidet til å omfatte samme type forhold for ytterligere en fornærmet. Det er nå tre fornærmede i saken, inkludert den fornærmede i den tidligere henlagte saken.

Ifølge siktelsen skal mannen ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold. Han er også siktet for å ha utnyttet en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

les også

Sedelighetssiktet samfunnstopp suspendert fra verv

Mistanken rundt de tre fornærmede knytter seg til hendelser etter 2010, heter det i pressemeldingen. Samfunnstoppen er ilagt kontaktforbud overfor de fornærmede i saken.

Politiet mistenker fremdeles at det kan være flere fornærmede i saken, og at siktede har møtt dem i flyktning- eller asylmiljøet og blant ungdom som har bodd på institusjon.

Samfunnstoppen lettet

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor VG.

– Det har gått ut en pressemelding, og jeg har ingen kommentar utover det, sier hun.

Overfor iTromsø forteller mannens advokat at hans klient er lettet.

– Det er selvfølgelig gledelig at han nå løslates. Jeg oppfatter min klient som lettet, sier advokat Bjørn Morten Litveit Hansen, som sammen med Ulf E. Hansen, forsvarer mannen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder