UNDERSØKER MUR: Denne muren, som skiller leiligheten og Majorstuen skole, ble undersøkt grundig onsdag kveld. Krimteknikerne har påført en rosa væske som brukes til å finne spor. Foto: Tore Kristiansen

Kilder til VG: Drapsofferet skal ha tjent millionbeløp på bitcoin

Flere personer i den drepte 24-åringens omgangskrets visste at han hadde tjent store summer på kryptovalutaen bitcoin. Politiet gransker nå opplysninger rundt pengesporet.

 • Ådne Husby Sandnes
 • Jonas Scheie Hammer
 • Morten S. Hopperstad
 • Tore Kristiansen (foto)
 • Harald Vikøyr

Artikkelen er over ett år gammel

Ifølge TV 2 har politiet fått tips om at 24-åringen vekslet ut kryptovalutaen bitcoin i en «stor pengesum» før han ble drept i en leilighet på Majorstuen i Oslo.

Flere personer i avdødes omgangskrets forteller til VG at avdøde drev med investeringer i kryptovalutaen og at han skal ha tatt ut en fortjeneste.

Ifølge VGs kilder i miljøet rundt avdøde skal 24-åringen ha tjent et millionbeløp på bitcoin.

– De nærmeste visste om at han hadde tjent betydelige summer på bitcoin, men ingen av de han bodde med var så vidt jeg vet klar over at han hadde tatt ut et beløp den siste tiden, sier en venn til VG.

les også

Skoleansatte ble vitne til drapsdramaet på Majorstuen: – Sterk opplevelse

Ifølge TV 2 er politiet kjent med at det skal ha blitt oppbevart kontanter i leiligheten, og at politiet nå jobber med å kartlegge dette. VG er ikke kjent med når avdøde skal ha vekslet ut bitcoin i norske kroner.

– Ville kjøpe leilighet

En venninne av 24-åringen sier til VG at han for kort tid siden fortalte at han ville veksle noe av sine bitcoins for å ha penger til å kjøpe leilighet.

– Jeg vil gjerne at dette skal komme fram, slik at det ikke fremstår som at han drev med noe lyssky virksomhet eller levde på stor fot. Han var veldig fornuftig og flink med penger, og levde av jobben som telefonselger, forklarer den 25 år gamle venninnen til VG.

Hun kjenner avdøde gjennom studier, og har også jobbet sammen med ham.

– Han var verdens fineste fyr, det er ikke alle du kan si om at det ikke var noe vondt i dem. Men han er en sånn. Derfor er det så sykt og urettferdig og jævlig det som har skjedd, sier hun.

De andre som bodde i leiligheten stiller seg ikke uforstående til informasjonen som kommer frem, ifølge en venn av guttene VG har snakket med.

– Han hadde pratet løst om det, forteller vennen, som utdyper at det virket rimelig at han så på mulighetene for å kjøpe leilighet.

les også

Lokalsamfunn og fotballag i sorg etter knivdrap på Majorstuen

I midten av januar 2012 var én bitcoin verdt rundt 40 kroner. I midten av desember 2017, var én bitcoin verdt nærmere 160 000 kroner, altså en voldsom verdiøkning. I dag er én bitcoin verdt drøye 50 000 kroner.

– Vi er kjent med et tips som omhandler bitcoin, men vi vil på nåværende tidspunkt ikke gå ut med mer informasjon om etterforskningen, sa Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til TV 2 i går.

NRK skriver at en av politiets teorier er at den ukjente gjerningspersonen tok seg inn i leiligheten via et vindu for å tilrane seg penger.

I stedet skal det ha oppstått en blodig kamp der 24-åringen ble knivstukket mer enn 20 ganger, etter det NRK får opplyst.

– Funnet i stua

Mandag ved 12-tiden ble 24-åringen funnet knivdrept av en romkamerat. AMK-sentralen ble varslet. Leiligheten ligger nærmest vegg-i-vegg med Majorstuen skole, og romkameraten skal ha klatret over muren og inn i skolegården og bedt om hjelp, midt i storefri. Vitner har beskrevet ham som blodig og «hvit i maska».

les også

Bekrefter knivdrap på Majorstuen – ingen mistenkt

Ansatte ved skolen ble med romkameraten til boligblokka, og i leiligheten ble man møtt av et forferdelig syn.

Ifølge VGs opplysninger ble 24-åringen funnet med mange knivstikk i stua i leiligheten. Av politiet beskrives åstedet som «krevende».

Ingen er så langt pågrepet eller mistenkt i saken.

Gransker fluktruter

Torsdag formiddag er det fortsatt stor etterforskningsaktivitet i leiligheten. Onsdag ettermiddag og kveld ble det gjort nøye undersøkelser av mulige fluktruter for en potensiell gjerningsperson.

Dette er, etter det VG kjenner til, de aktuelle veiene inn og ut av leiligheten. Alle disse fire veiene granskes nå intenst av politiet:

 • Gjennom hovedinngangen. For å komme inn til leiligheten må man først inn en dør som går til bakgården i Arbos gate 2, og deretter inn døren til Arbos gate 2 b
 • Over en mur som skiller hageflekken bak leilighetsbygget fra skolegården til Majorstuen skole
 • Over et gjerde i bakgården
 • Gjennom to porter som gjør at man kan komme inn i bakhagen fra veien utenfor bygget. Disse portene har alle beboerne nøkler til.

– Vi er opptatt av hvor en eventuell person har kommet til leiligheten og hvor personen har dratt. Vi er veldig opptatt av det. Alle innganger og utganger er viktige for politiet og videre observasjoner her mandag formiddag, sier politiinspektør Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt til VG.

Mer om

 1. Drap
 2. Oslo
 3. Krim

Flere artikler

 1. Så film med drapsofferet kvelden før: – Alt var som vanlig

 2. Knivdrapet i Oslo: Politiet gransker fluktruter

 3. Mann etterlyst av politiet etter Majorstuen-drapet

 4. Skoleansatte ble vitne til drapsdramaet på Majorstuen: – Sterk opplevelse

 5. Lokalsamfunn og fotballag i sorg etter knivdrap på Majorstuen

Fra andre aviser

 1. Majorstuen-drapet: Politiet bekrefter at de undersøker bitcoin-sporet

  Aftenposten
 2. TV 2: Drapsoffer på Majorstuen vekslet ut bitcoin før drapet

  Bergens Tidende
 3. Politiet: – Vi har nå konkludert med at vi står overfor en drapssak

  Fædrelandsvennen
 4. Her har kriminalteknikerne montert ned terrassedøren til drapsleilighet på Majorstuen

  Aftenposten
 5. Sjekker om knivran kan kobles til drap på Majorstuen

  Aftenposten
 6. Ingen pågrepet etter målrettet drap på 21-åring i Oslo

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder