ANMELDER: Carl I. Hagen anmelder miljøbyråd Foto: Tore Kristiansen

Carl I. Hagen anmelder Lan Marie Nguyen Berg

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) anmeldes av Fremskrittsparti-veteran Carl I. Hagen for grov miljøkriminalitet i Indre Oslofjord.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hagen hevder at forurenset masse rant ut i Bestumkilen da massene ble mellomlagret på land under arbeidene med et nytt ro- og kajakkanlegg.

– Kriteriene var helt klare. Massene skulle tas opp på en lekter og fraktes til et deponi, sier Hagen til TV 2.

Hagen forteller til VG at han ønsker at miljøbyråden blir etterforsket på lik linje med privatpersoner og private bedrifter.

– De har gitt pokker i en tillatelse de selv har søkt om. Stikk i strid med søknaden og tillatelsen fra Fylkesmannen, sier en opprørt Hagen til VG.

Fremskrittspartiet skriver i en pressemelding søndag kveld:

«I et møte avholdt 22. november i fjor ble den antatt ulovlige håndteringen av massene diskutert. Deltakere på møtet var blant annet ansatte hos Bymiljøetaten. Der kom det frem at grunnlaget for å utsette Oslos innbyggere for uakseptabel forurensningsfare ved å ikke frakte massene på lekter, var blant annet «at prisen på dette er vesentlig høyere enn transport på land».»

BLIR ANMELDT: Gruppeleder for Frp i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, anmelder byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), for miljøkriminalitet. Foto: Trond Solberg

– Grov miljøkriminalitet

Gruppelederen for Frp i Oslo bystyre anmelder nå miljøbyråden som han mener er øverste ansvarlige for prosjektet der Oslo kommune ved Bymiljøetaten er byggherre.

– Det er grov miljøkriminalitet, mener Hagen.

Hagen opplyser om at det er han alene som står bak anmeldelsen, men at advokatfirmaet Lønnum DA har hjulpet med å utforme anmeldelsen. Anmeldelsen ber også politiet vurdere om det foreligger kriminell tjenesteforsømmelse, eller andre straffbare forhold som bør påtales.

Tidligere justisminister Anders Anundsen er ansatt i firmaet. Hagen forteller at Anundsen har lest igjennom og godkjent anmeldelsen.

Lan Marie Ngyen Berg er søndag kveld ikke tilgjengelig for en kommentar, men pressekontakten Stian Bjørnøy skriver i en sms til VG at «denne saken er det konstitusjonelle ansvaret til byråden for kultur og idrett, og det er hun som svarer på denne saken på vegne av byrådet».

– Anmeldelsen er vrøvl

– Det er veldig forurensede masser der ute som antakelig er sluppet ut over år fra båtlagringsplassen. Vi var nødt til å gjøre dette på en måte som gjorde at det ikke spredte seg i vannet. Derfor måtte vi mellomlagre massene på land, sier Byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap), og fortsetter:

– Tilsynsmyndighetene har sagt at dette har vært helt greit.

ANMELDER FEIL PERSON: Byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap),mener anmeldelsen er vrøvl og at Hagen har anmeldt feil person. Hun opplyser at byggingen av idrettsanlegget er hennes ansvar. Foto: CF-Wesenberg

Bymiljøetaten er delt opp og styrt etter to budsjettkapitler: et om park, friluftsliv, samferdsel og trafikk - det er det Berg som styrer, og et om idrett, som Hansen styrer. Hansen forteller at Lan Marie Ngyen Berg aldri har hatt noen rolle i byggingen av idrettsanlegget.

– Denne anmeldelsen er vrøvl. Han anmelder feil person og det vet han godt. Dette er bare for å få oppmerksomhet. Det er mitt ansvar det arbeidet kommunen gjør for å bygge ro- og padlebane i Bestumkilen, sier idrettsbyråd Hansen og påpeker at Carl I. Hagen har en båtplass i Bestumkilen.

Hagen bekrefter at han har båtplass, men opplyser om at bystyret har klarert at han ikke er innhabil.

– Det stemmer at jeg har en båtplass der, men det har over hodet ingentig å si. Dette er bare et angrep for å unngå å svare på det jeg sier, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder