Kristin Moe frifunnet for narkokjøp

Jubler over å bli trodd

INNENRIKS

Jublende glad over endelig å bli trodd, hoppet Kristin Moe og bikkja Pernille rundt i stua i går.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:16

Endelig er hun frifunnet for anklagen om medvirkning til narko-kjøp.

Det har tatt to og et halvt år.

Prosessen mot Kristin Moe ble igangsatt etter et Dagblad-oppslag om at TvNorge kjøpte heroin for 200 kroner til en narkoman som medvirket i Moes TV-program «For åpen scene». Året etter idømte Oslo byrett henne 3000 kroner i bot.

Anket dommen

Kristin Moe og hennes advokat Tor Erling Staff anket dommen, og først i går kunne Moe puste lettet ut. Lagmannsretten fant ikke bevis for at TV-teamet hadde medvirket til narko-kjøpet.

Tvert imot la de vekt på at mannen som ble intervjuet til programmet, hadde vært tung rusmisbruker i mange år da han forklarte seg for politiet. Han ga også uttrykk for at han ikke husket særlig mye av saken da han vitnet i lagmannsretten.

- Jeg er utrolig glad. Denne saken har vært en stor belastning både personlig og yrkesmessig. I utgangspunktet er det en fillesak. Men for meg ble det veldig alvorlig - både det å ha en narko-sak på rullebladet, og det smertefulle ved ikke å bli trodd, sier Kristin Moe til VG.

Mannen som i sin tid tok kontakt med Dagbladet, innrømmet i lagmannsretten at han gjorde det for å hevne seg på TvNorge. Han mente de hadde betalt ham et meningsløst lavt honorar som kjentmann i narko-miljøet.

Tilfeldigheter

- Dette viser hvor tilfeldig tilværelsen er, og hvor lett det er å få en sak for retten. Plutselig kan du befinne deg i en setting du ikke ville drømt om. Du føler deg fullstendig handlingslammet, sier Kristin Moe.

Hun har i dag sitt eget konsulentfirma, og hevder at hun har mistet kunder på grunn av dommen.

- Et legemiddelfirma som ville bruke oss, sa at det ville bli vanskelig på grunn av dommen, hevder Kristin Moe.

Hun har også følt signaler om at det har vært vanskelig å engasjere henne som programleder igjen på grunn av denne narko-saken.