Hillary Clinton (71) er i Norge i dag

USAs tidligere utenriksminister skal holde tale på en kvinnekonferanse på BI – og spise torske-middag hjemme hos Jonas Gahr Støre.

Kvinnedagen er i gang og allerede er markeringer rundt om i verden i gang med opptog og paroler. Her hjemme har vern om abortloven blitt en hovedsak etter at regjeringen har foreslått en endring i loven knyttet til fosterreduksjon.

«Forsvar selvbestemt abort – fjern nemndene» er årets hovedparole i Oslo, og det er ventet stort oppmøte.

Middag hos Støre

– Hilary Clinton og jeg var nære kolleger i fire år, og hun er en av de jeg kom nærmest som utenriksminister, både personlig og politisk, sier AP-leder Jonas Gahr Støre til VG i en tekstmelding.

Han sier de to har holdt kontakten både personlig og politisk.

– Vi har holdt kontakten, jeg har besøkt henne hjemme i Washington og hva er hyggeligere enn å invitere henne og gode kvinnelige kolleger hjem på middag på kvinnedagen, skriver Støre.

Menyen for kvelden er torsk og Støre skal få hjelp av en kokk til å lage maten.

– Sist hun var i Norge i 2012 spiste vi fantastisk fisk i Tromsø, derfor ville jeg servere torsk i dag. Jeg har program store deler av dagen, så jeg får hjelp til å lage maten, sier Støre.

Clinton møtte utenriksministeren

På Handelshøyskolen BI markeres kvinnedagen med en internasjonal konferanse om kvinners deltagelse i arbeidslivet.

Clinton kommer til Handelshøyskolen BI som hovedtaler under en internasjonal konferanse om kvinners deltagelse i arbeidslivet.

– En tekopp med Hillary Clinton tidlig på morgenen var en god start på kvinnedagen. Alltid gode og interessante samtaler. Gratulerer med kvinnedagen! skriver utenriksminister Ine Eriksen Søreide på Facebook.

MØTTE INE: Hillary Clinton møtte fredag morgen Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Utenriksdepartementet

USAs tidligere utenriksminister, senator og førstedame Hillary Rodham Clinton er hovedtaler på BI-konferansen.

Ifølge TV2 skal hun etter konferansen spise middag med blant annet Ap-toppene Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik.

Clinton gjorde det for tre dager siden klinkende klart at hun ikke ville gå opp mot Donald Trump igjen i presidentvalget i 2020.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder