SENTRAL: Roar Abrahamsen helt til venstre, sammen med daværende LO-leder Gerd Kristiansen, Fellesforbund-sjef Jørn Eggum (i midten), Trond Giske og bedriftsleder Lasse STåløy under et besøk hos Radøygruppen i 2015. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Fagforeningstopp har meldt seg ut av Ap i protest

Avdelingsleder Roar Abrahamsen i Fellesforbundet har meldt seg ut av Ap etter 30 år. På Facebook går han ut mot mulig endring i partiets oljepolitikk.

innenriks.vaktsjef@ntb.no

Abrahamsen gjorde beslutningen sin kjent lørdag kveld, skriver Bergensavisen.

– Trist og vemodig. Over 30 års medlemskap er over. Tiden i tenketanken er over, skrev fagforeningstoppen på Facebook.

Han viser til kollegaen Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet, som reagerte på at ni fylkeslag i Ap har snudd, og går inn for mer oljeinnstramming i Lofoten, Vesterålen og Senja enn det Aps partiprogram fra 2017 legger opp til.

– Svikter Arbeiderpartiet våre medlemmer, våre arbeidsplasser og vårt grunnlag for velferdsstaten, er mitt medlemskap i Ap over, skrev Abrahamsen fredag.

les også

Oljeadvarsel før Aps «superhelg»: – Varig vern er et svik mot Aps velgere

Søndag skal Vestland Arbeiderparti avgjøre hvordan de stiller seg til spørsmålet om oljeleting eller vern av områdene rundt Lofoten, Vesterålen og Senja. Leder Geir Dale i Bergen Ap sier at han har fått med seg Abrahamsens uttalelser og kritikken fra Fellesforbundet, men at han ikke tenker så mye på dem.

– Det må de få lov til, men det er partiet som må ta stilling til dette på et selvstendig grunnlag, sier Dale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder