Vil forby frokostpølsen

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

(VG Nett) Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) vil ha pølsen bort fra frokostmenyen på bensinstasjonen. De etterlyser sunnere alternativer.

- Jeg blir overrasket når jeg ser noen starte dagen med en pølsemeny. Da lurer jeg på hva de spiser utover dagen, sier Britt E. Villa i LHL til TV2 nyhetene.

Alvorlig stelt med mange

LHL samarbeider med Yrkestrafikkforbundet (YTF). Villa forteller at de har gjennomført en helsesjekk av yrkessjåfører langs landeveien som ga urovekkende resultater.

- Mange var fine, men noen var det ganske alvorlig stelt med. Denne yrkesgruppen har risiko for hjerte- og karsykdommer, sier Villa til VG Nett. Hun sier at sjåfører som ikke spiser riktig også kan være farlige i trafikken.

- Må ta samfunnsansvar

Villa sier at en levekårsundersøkelse blant yrkessjåfører i Rogaland viser at de har i gjennomsnitt 9 år kortere levealder enn de som lever lengst. Hun mener usunt kosthold må ta noe av skylden og nå vil hun bensinstasjon-pølsene til livs.

- Bensinstasjonene er en viktig møteplass for yrkessjåførene. Vi mener de må ta et samfunnsansvar og tilby alternativer til den usunne maten, sier Villa.

- Positiv bevissthet

Hun tror flere vil skifte ut pølsa med en sunn brødskive og godt pålegg hvis de får muligheten.

- Hvis de sunne alternativene er fristende og prisgunstige tror jeg det. Vi må skape en positiv bevissthet, mener Villa.

Denne artikkelen handler om