SATT HER: Det var på rammen bak på denne semitraileren at den 6 år gamle gutten hengte seg på, og ble med i 15 kilometer.

SATT HER: Det var på rammen bak på denne semitraileren at den 6 år gamle gutten hengte seg på, og ble med i 15 kilometer. Foto: Asko

Gutt (6) hang under semitrailer i 15 kilometer: – Kunne vært katastrofalt

SON (VG) Gutten (6) som utløste en leteaksjon i Son i Follo tirsdag, skal ha klamret seg fast under en semitrailer i 15 kilometer før ferden endte opp i Vestby.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Operasjonsleder i Follo-politiet, Finn Håvard Aas, sier til VG at gutten fortalte at han hadde hengt seg på en semitrailer, idet den var i ferd med å kjøre fra en dagligvarebutikk i Son.

Det var Moss avis som omtalte saken først.

SPOR: Slik så det ut på baksiden av semitraileren som gutten hadde klamret seg fast i. Foto: Asko

Traileren som gutten klamret seg fast i, tilhører selskapet Asko. Ifølge logistikkdirektør Ove Henning Engen kjørte traileren ut på gamle E6 mellom Son og Vestby, med gutten hengende fast.

– En av våre biler losset varer på Kiwi i Son, og da semitraileren var ferdig og skulle skulle reise så løp gutten bort og hengte seg på rammen som er under lastelemmen. Han klamret seg fast der da kjøretøyet begynte å kjøre, og holdt seg fast alle kilometerne til bilen stoppet i Vestby, sier Engen til VG.

Sjåføren merket ingenting

Ifølge Engen var det umulig for sjåføren å se gutten da han kom seg på mens bilen var i fart.

– Sjåføren merket ingenting før han var fremme på vår miljøstasjon, sier Engen.

– Sjåføren fant en gutt som lekte inne på området hvor vi har vår miljøstasjon. Han ble tatt med bort til vakta vår, og de visste allerede om at politiet hadde gått ut med en etterlysning av en seks år gammel gutt. Man koblet da fort dette, og skjønte at det var den etterlyste gutten, sier Engen og legger til:

LETTET: Logistikkdirektør Ove Henning Engen i Asko sier til VG at de priser seg lykkelige for at hendelsen gikk bra. Foto: Asko

– Det var derimot ingen som skjønte hvordan han hadde havnet hos oss.

Så spor på rammen

Gutten har forklart politiet at han hengte seg fast på rammen bak på semitraileren.

– Vi lurte litt på om det kunne stemme, men da vi sjekket bilen så vi tydelige spor etter at noen hadde sittet der. Han satt altså bak på bilen i stor fart helt fra Son til Vestby.

– Det er helt utrolig at det gikk bra, og det priser vi oss lykkelige for. Det kunne jo vært katastofalt, sier Engen.

Videre forteller Egen at sjåføren har vært på jobb i dag, og at han er tatt hånd om.

– Vi vil snakke om det som har skjedd og vurdere eventuelle nye tiltak som følge av det som har skjedd i dag. Du kan nesten aldri garantere deg mot at noen hopper på lastebilen i fart, og henger seg på.

Politiet fikk melding om at gutten var savnet fra Kiwi i Son sentrum like over klokken 21.

Ifølge operasjonsleder Aas hadde gutten da vært bort i to timer. Dette utløste en storstilt leteaksjon med 20 redningshunder og politihelikopter. I 23-tiden meldte politiet at gutten var funnet.

REISEN: Semitraileren kjørte fra Son til Vestby med den lille gutten hengende bakpå. Det er en 15 kilomneter lang tur. Foto: VG-GRAFIKK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder