STORE MENGDER: Tollerne i Kongsvinger stoppet en norskregistrert Volkswagen Transporter med 1.977 liter alkohol fredag morgen. Føreren av bilen stakk til skogs og er ikke funnet. De norske skiltene viste seg å være falske. Foto: Tolletaten NTB scanpix

Tollere stoppet varebil med nesten 2.000 liter alkohol – sjåføren stakk til skogs

En norskregistrert varebil ble fredag morgen stoppet av tollere i Hedmark. I bilen fant tollerne nesten 2000 liter alkohol. Sjåføren stakk av.

  • Geir Molnes

Det var en patrulje med tollere fra Kongsvinger som ved halv seks-tiden fredag morgen la merke til en Volkswagen Transporter da den krysset grensen til Norge via den ubetjente grenseovergangen Bastuknappen i Finnskogen, melder Tolldirektoratet.

Les også: Tok med hunden uten papirer over svenskegrensen - måtte avlive hunden

Tollerne stoppet varebilen, men sjåføren hoppet ut av bilen og løp raskt inn i skogen. Da tollerne undersøkte bilen fant de ut at den nærmest var stappfull med alkohol, totalt 1977 liter.

Sjåfør ikke funnet

Beslaget består av 1788 liter øl og 189 liter brennevin, noe som utgjør 178.500 kroner i unndratte avgifter.

Da bilen ble stanset viste det seg at de norske skiltene på bilen var falske. Inne i bilen fant tollerne nemlig de originale polske skiltene.

Les også: Politiet advarte mot falske tollbetjenter - var ekte

Ifølge Tolldirektoratet er varebilen ombygget for smugling og Tolletaten ønsker derfor å inndra bilen.

Innlandet politidistrikt opplyser til NTB ved 19-tiden at sjåføren ikke er funnet. Om han løp tilbake til Sverige eller befinner seg i Norge er derfor usikkert.

Tollsjef til VG: Ganske vanlig at folk stikker av

Kjersti Bråthen, fungerende seksjonsleder ved grensekontrollkontoret i Kongsvinger, forteller at sjåføren som stakk av mest sannsynlig fortsatt er på rømmen.

– Er det vanlig at folk stikker til skogs når de blir tatt med alkohol eller narkotika?

– Det skjer faktisk relativt ofte. Det løser seg som regel fint når det blir kaldere. Da er det mange som kommer tilbake, når de skjønner at det ikke var noen god idé.

Hun forteller at Tollvesenet har sine mistanker om hvem den aktuelle sjåføren kan være, men at de ikke kan si noe sikkert.

Bråthen forteller at det er svært trafikkfarlig å laste biler så tungt som enkelte spritsmuglere gjør.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder