JULEBORD: Mandag ble kjøkkenet på Klækken hotell stengt av Mattilsynet. Det ble åpnet igjen tirsdag. Sykdomstilfellene er fortsatt et mysterium. Foto: Helge Mikalsen (arkiv)

Enda flere Klækken-gjester har blitt syke

Så langt har 187 personer meldt fra om at de har blitt syke etter å ha spist på Klækken hotell på Ringerike.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det tilsvarer rundt 15 prosent av hotellets gjester.

De som har blitt syke har spist på hotellet mellom torsdag og lørdag i forrige uke. Det er ikke meldt om sykdom hos gjester etter denne perioden, opplyser Mattilsynet.

Over 170 personer var meldt syke mandag, blant annet halve julebordet til pensjonerte brannmenn, etter å ha spist på hotellet.

VG nett har vært i kontakt med Mette Heieren Holseth som ble syk etter å ha spist på hotellet tirsdag for en uke siden. Hotelleieren bekrefter at flere har meldt i fra om sykdom ved besøk så tidlig som tirsdag i forrige uke.

Gjestene har rapporterte om diaré, oppkast og feber, samt magesmerter og tarminfeksjoner.

Utover en oppdatering av antall syke til 187, sier tilsynet det ikke er noe nytt i saken onsdag.

Kommuneoverlegen og Mattilsynets distriktskontor er på hotellet, hvor de skal i nye samtaler med ledelsen og de ansatte. De skal også se på hotellets rutiner og vurdere om det er aktuelt å ta prøver.

Mandag ble kjøkkenet på Klækken stengt for desinfisering før det kunne åpne igjen dagen etter.

Mattilsynet sier de har kartlagt hvem som har spist hva, når de ble syke, hvem som var på jobb og flere andre opplysninger, men at det fortsatt er en del opplysninger som må gjennomgås før de kan si noe om årsaken til sykdommen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder