FATAL ULYKKE: Én ungdom mistet livet og fem ble skadet i ulykken på Frøya sent onsdag kveld. Foto: Tor Aage Hansen Foto:

Frøya-ulykken: Jente (18) drept - fem unge menn skadet

- En tragedie for ungdomsmiljøet

Holder krisemøter på skolene

(VG Nett) Jenta (18) hadde kjørt noen russevenner til en fest. På vei tilbake kolliderte hun med en bil som var på vei til den samme festen.

  • Kathrine Hammerstad
  • Helene Skjeggestad
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Politiet i Sør-Trøndelag bekreftet torsdag morgen at den kraftige frontkollisjonen på Frøya i natt kostet et ungt menneskeliv. En 18 år gammel jente omkom i ulykken, hvor flere russ var involvert.,

- Jeg kan bekrefte at det var russ i den bilen hun kolliderte med, sannsynligvis én eller to, sier rektor ved Frøya videregående skole.

Jenta selv var ikke russ, men hun hadde kjørt noen russevenner til den samme festen som guttene i den andre bilden var på vei til.

Preget russefeiring

Hele lokalsamfunnet er preget av ulykken, og rektoren tror også at dette vil sette sitt preg på russefeiringen.

- Det er meningsløst å fortsette russefeiringen nå, sier Johansen.

Johansen skal ha et møte med russen i kveld kl 19.30 for å diskutere hva som skal skje de neste dagene.

BAKGRUNN:Èn død og fem skadet i ulykke i Trøndelag

- Alle kjenner alle

Jenta satt alene i bilen da ulykken skjedde ved 23.20-tiden onsdag. I den andre bilen som var involvert i ulykken, satt det fem unge menn i alderen 16 til 20 år. Disse ble sendt til St. Olavs hospital etter ulykken. Tilstanden er alvorlig for fire av de skadede, men ikke livstruende. Sistemann er lettere skadet og blir trolig skrevet ut i løpet av dagen.

- Når så unge mennesker er involvert i en så alvorlig ulykke, er det fryktelig, sier Berglund.

Ungdommene er fra Hitra og Frøya, to naboøyer med drøye 4000 innbyggere hver. Ungdomsmiljøet er ikke større enn at alle kjenner alle. Da nyheten om den katastrofale ulykken spredte seg utover natten, samlet ungdommen seg på Frøya videregående skole.

- Vi samlet ungdommer som var berørt, direkte og indirekte, og fikk inn det kommunale kriseteamet til å bistå oss. Det var en god del ungdommer som møtte opp, sier rektor ved skolen, Bjørnar Johansen, til VG Nett.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?Tips VG Nett

Mens noen benyttet seg av muligheten til å søke profesjonell hjelp, var det å komme sammen i sjokket, klemme hverandre og snakke sammen om det uforståelige til stor hjelp.

- Det er klart dette er veldig tøft for mange. Det er en tragedie for ungdomsmiljøet, alle kjenner både den drepte og de skadede, sier Johansen.

Vet ikke hvorfor

I formiddag åpner også Hitra videregående skole dørene for ungdom og voksne i lokalmiljøet som vil bearbeide tragedien sammen. I tillegg planlegges en minnestund i kveld eller i morgen.

- Vi må ta vare på hverandre. Dette er rett og slett tragisk, sier rektor Per Ivar Christensen til VG Nett.

Det hele blir bare forsterket av tidspunktet, mener han. Mai er en måned full av fridager og festligheter som ungdommen til vanlig vet å utnytte, og deretter venter sommerferie.

- Vi er midt inne i en tid der de har en god tid foran seg, enten de er russ eller ei. Det gjør det ekstra ille, sier rektoren.

Politiet aner så langt ikke hvorfor de to bilene frontkolliderte. Men skadene på bilene indikerer at sammenstøtet har vært kraftig. Den omkomne ble sittende fastklemt i bilen, som begynte å brenne i motorrommet etter ulykken. En av bilene skal ha snurret rundt tre ganger. Åstedsgranskere fra politiet og Vegvesenets ulykkeskommisjon jobbet på åstedet i natt.

- Et av flere momenter vi vil undersøke er om det kan ha vært høy fart på noen av kjøretøyene, sier Berglund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder