FUNNET DREPT: Det var Heidi Thisland Jensen (28) som natt til søndag 20. mars 2011 ble funnet død på rasteplass på E39 øst for Mandal sentrum. Nå har ekskjæresten (25) erkjent å ha forvoldt hennes død. Foto: Privat

Kjent skyldig i Mandal-drapet

Den 25 år gamle ekskjæresten ble torsdag kjent skyldig i forsettelig drap på Heidi Thisland Jensen i mars i fjor.

Artikkelen er over åtte år gammel

Mannens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, fikk ikke medhold i sin prosedyre om at drapet ikke var forsettlig, men var en legemsbeskadigelse med døden til følge, melder Fædrelandsvennen.

Ifølge avisen brukte juryen drøyt halvannen time på å komme frem til sin kjennelse.

Heidi Thisland Jensen (28) ble natt til søndag 20. mars 2011 funnet død på en rasteplass på E39 øst for Mandal sentrum.

I mars i fjor erkjente den 25-årige mannen ha forvoldt hennes død.

Drapet skjedde på en parkeringsplass i Mandal, nær kvinnens hjem. De to havnet i krangel hjemme hos Jensen etter en bytur. Hun skal ha rømt ut av huset etter at 25-åringen hadde slått henne flere ganger. Jensen ringte også politiet og sa at hun fryktet å bli drept.

På parkeringsplassen tok han henne igjen, og hun ble drept med slag, spark og knivstikk. «Tiltaltes mishandling av fornærmede fortsatte videre helt fram til politiet ankom stedet», skrev tingretten i sin dom. Forsvareren hevdet at hans klient bare mente å skremme kvinnen.

Mannen ble i tingretten dømt til 15 års fengsel og til å betale henholdsvis 550.000 og 242.000 kroner i oppreisning og erstatning til Jensens sønn og mor. Agder lagmannsrett skal nå ta stilling til straffeutmålingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder