17 tatt etter narkoaksjon i Oslo

Politiet har pågrepet 17 personer i en større aksjon mot narkotikaomsetning i Oslo. Mellom 50 og 100
bekymringsmeldinger er sendt barnevernet.

 • Fredrik Svendsen
 • Nanna Johannessen
 • Bjørnar Tommelstad

Artikkelen er over fem år gammel

Oslo-politiet slo tirsdag til mot minst 20 adresser i en aksjon mot omfattende narkosalg. På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, opplyste politiet at aksjonen har vært rettet mot boligområder øst i Oslo.

– Dette har vært en av de største politiaksjonene i Oslo på mange år, sier Roger Andresen, visepolitimester i Oslo politidistrikt.

Om lag 100 politifolk slo til mot narkotikaomsetningen i områdene rundt Tøyen, Kampen og Ensjø i Oslo. Aksjonen var spesifikt rettet mot T-banestasjoner og parker i disse områdene.

To av adressene som ble ransaket av politiet tirsdag, var forretningsadresser. Utover det, er også en rekke privatadresser oppsøkt. I flere av disse boligene var det også barn til stede da politiet slo til.

– Kan det bli verre?

På forhånd hadde politiet varslet barnevernet om aksjonen. Politiet opplyser også at det er i ferd med å opprette mellom 50 og 100 bekymringsmeldinger til barnevernet i forbindelse med aksjonen.

– Dette er kynisk utnyttelse av barn og unge under 18 år. De brukes som selgere eller er kjøpere, eller de har vært ifølge med foreldrene sine, sier stasjonssjef Kåre Stølen.

Visepolitimester Roger Andresen er rystet over foreldre som tar med seg barna sine i forbindelse med narkotikaomsetningen.

Kan det bli verre enn det?, spør visepolitimester i Oslo politidistrikt, Roger Andresen.

Aksjonen startet klokken 08.00 i dag tidlig, da væpnet politi slo til mot personer og grupperinger som står bak det politiet mener er organisert narkotikavirksomhet i Oslo.

– Det har vært gjennomført ransaking imellom 20–30 adresser. 16 personer er så langt pågrepet. Det har blitt gjort beslag i narkotika, skytevåpen og større pengebeløp, sier politiadvokat Kai Gunnar S. Nygård.

Det er først og fremst cannabis som har blitt beslaglagt i saken.

Da politiet hadde pressekonferanse klokken 15 tirsdag ettermiddag, var 16 personer pågrepet. Etter pressekonferansen er ytterligere en person pågrepet.

Av de pågrepne, er en person under 17 år og den eldste er i 50-årene.

Tre personer er siktet for grovt heleri – to av disse er også siktet for narkoforbrytelser. De øvrige pågrepne er siktet for narkoforbrytelser.

– Organisert

Aksjonen er fortsatt ikke avsluttet, og vil fortsette utover kvelden tirsdag, opplyser politiet.

Tirsdagens aksjon var et samarbeid mellom Grønland politistasjon, Seksjons for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Tollvesenet og Skatt øst. Aksjonen er først og fremst rettet mot omsetningen av narkotika på gateplan i Oslo, og ikke innførsel av narkotikaen.

Dagbladet skriver at væpnet politi har slått til mot to dagligvarebutikker. Avisen skriver at de har fått bekreftet at flere av de pågrepne har tilknytning til to Lime-butikker, som politiet slo til ved i formiddag.

Politiet ønsker ikke å kommentere dette direkte under tirsdagens pressekonferanse, men poengterer at dette har vært aksjon som har vært ledet av Oslo politidistrikt. Aksjonen har ifølge politiet ikke direkte tilknytning til den mye omtalte Lime-saken.

Mer om

 1. Narkotika

Flere artikler

 1. Politiet: - Grov utnyttelse av barn

 2. Beboer om narkohandelen: - Vanskelig å synge godnattsang
  mens folk holder på med dette

 3. Politiet: Måtte ramme narkomiljø etter væpnet konflikt

 4. Mener flere finansierte russetid gjennom narkotikasalg

 5. Narko-aksjonen: Vil fengsle fem fra samme familie

 6. Politiet har pågrepet 20 til 30 i storaksjon mot dopingmiljøet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder