Arbeidsgiveren har kontakt med familien

Kjørte fyllmasse fra Oslo

VELTET: Lastebilen som veltet på E16 var årsaken til at luftambulansen rykket ut torsdag ettermiddag. Da den skulle landet gikk noe fryktelig galt. Foto: MATTIS SANDBLAD

Helikopterulykken på Sollihøgda: Lastebilsjåføren (44) ligger alvorlig skadet på Ullevål

Mens kollegene sto i kø som følge av den forferdelige ulykken på Sollihøgda, lå den 44 år gamle sjåføren alvorlig skadet i førerhuset på lastebilen.

  • Ole N. Olsen
  • Øyvind Gustavsen
  • Ola Mjaaland

Artikkelen er over seks år gammel


Nå ligger han alvorlig skadet på sykehuset etter lastebilvelten som var årsaken til at luftambulansen rykket ut tirsdag formiddag.

Klokken 10.26 tirsdag formiddag fikk politiet i Nordre Buskerud meldingen om at et vogntog hadde veltet. Brannvesenet, politiet og ambulanser rykket ut til stedet, like ved Sønsterudtunnelen på E16 i Buskerud.

VGTV: Filmet den tragiske ulykken

18 minutter senere, klokken 10.44, kom den første politipatruljen frem til stedet. Føreren av vogntoget var alvorlig skadet, og et helikopter fra Norsk luftambulanse var på vei.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || TLF: 22000000

Seks minutter etter dette var den fatale ulykken et faktum - en politipatrulje meldte inn til operasjonssentralen i Nordre Buskerud politidistrikt at luftambulansen hadde styrtet.

- Hodeskader og flere brudd

På det tidspunktet helikopteret traff høyspentledningene og gikk ned, var ambulansen kommet frem til den skadede sjåføren, og bisto ham. Med svært alvorlige skader, ble han kjørt til sykehuset på Hønefoss. Her fikk 44-åringen stabiliserende behandling, før han ble fløyet videre til Oslo universitetssykehus hvor han fikk behandling tirsdag kveld.

- Han har hodeskader og flere brudd, blant annet nakkebrudd. Han vil bli overflytter til Oslo universitetssykehus etter å ha fått stabiliserende behandling på Ringerike sykehus, opplyste informasjonsrådgiver Lena Skotland i Vestre Viken helseforetak.

44-åringen kjører lastebil for det Seljord-baserte selskapet Alf Johansen AS.

- Jeg ble ringt opp av en av mine ansatte om at en bil hadde veltet. Først fikk vi beskjed om det og så gikk det bare noen minutter før vi fikk beskjed om at et helikopter hadde styrtet.

Sjefen: - Forferdelige

Selskapet kjører fyllmasse fra Oslo-området til diverse steder som er egnet for å dumpe overskuddsmasse, blant annet på Hønefoss. Det var hit sjåføren var på vei da lastebilen veltet på E16.

- At en bil velter kan jo skje, men vi skjønte etter hvert at sjåføren vår var hardt skadet, og så ble det veldig oppmerksomhet rundt helikopteret og alt sammen, sier Johansen.

Han beskriver konsekvensene av lastebilulykken som forferdelige.

Øyenvitne: - Snuten gikk rett i bakken

- Det er klart du reagerer fryktelig på det. Det er forferdelig at noe sånt skal skje, men det er lite vi får gjort med det. Dette er tragisk for familiene til de som omkom i helikopterstyrten, sier han.

- Jeg håper inderlig at det går bra med sjåføren og den siste personen i helikopteret, sier Johansen.

Erfaren

I dag har han hatt kontakt med 44-åringens familie i Sverige.

- Vi har kontakt med familien hans og jeg har snakket med dem flere ganger i dag. Det er de som har kontakt med sykehuset.

Mens redningsmannskapene jobbet på stedet, ble flere av 44-åringens sjåførkolleger stående i køene som dannet seg på begge sider av ulykkesstedet.

- Jeg har hørt at føret var ok, og det skal ikke ha vært glatt eller noen ting. Han har kjørt for oss i tre og et halvt år nå og han har kjørt mye i Norge tidligere, sier Johansen om den svenske 44-åringen.

- Biltilsynet kan se gjennom alt av papirer og kjøre- og hviletider, og det har ikke skjedd noe galt som jeg vet om, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder