Ydmyket av komiker-Shabana

Mullah Krekar løftet i været foran publikum

Terrormistenkte mullah Krekar ble rasende da han opplevde at komiker Shabana Rehman tok ham på rumpa, og løftet ham opp fra gulvet.

  • Astrid Sehl
  • Kadafi Zaman
  • Lars Håkon Grønning

Artikkelen er over 16 år gammel

Selv hevder Rehman at hun tok grep rundt lårene på Krekar, for å utføre det hun kaller en «test».

- Debattleder Erling Fossen konkluderte med at «Krekar er blitt en av oss». Det er ikke jeg helt overbevist om, så jeg inviterte Krekar til en test. Han sa ja, og deretter tok jeg tak rundt lårene hans og løftet ham opp. Jeg tenkte at hvis lille meg klarte å løfte ham, så kunne han vel ikke være en fare for Norges sikkerhet, sier Rehman, som er 1,63 meter på strømpelesten.

Krekar ble fly forbannet da stand-up komikeren tok rundt ham og løftet ham opp foran øynene på publikum, deriblant hans kone, bror og to døtre.

Krekar grep mikrofonen, og for første gang på møtet begynte han å snakke på norsk.

- Jeg har ikke rett til å bære henne, og hun har ikke rett til å bære meg eller ta på meg. Det hun viser er forrakt for meg. Hvorfor kysser hun meg ikke like så godt? Min kone er til stede i salen. Hva om dette bildet blir vist for en imam? Jeg skal saksøke henne, og forlanger at alle fotografene sletter bildene som nå ble tatt, tordnet Krekar.

Rystet Meling

Hans advokat, Brynjar Meling, snakket med sin klient etter hendelsen i går kveld. Meling sier han er rystet over manglen på respekt fra Reman.

- Krekar opplever det som svært sårende og krenkende å bli utsatt for dette. Shabana mangler grunnleggende respekt for andre nordmenn. Om det finnes sekulære nordmenn som synes det er greit å bli tatt på rumpa, har alle krav på respekt for sin intimsfære, enten de er muslimer eller kristne, sier Meling.

Stand-up komikeren Rehman, som selv foretrekker tittelen lift-up komiker, motsetter seg på det sterkeste at hun skal ha vært nær mullahens rumpeballer.

- Fredelig hyllest

- Hvis noen har sagt det, har de virkelig smurt på! Ifølge min personlige trener er det umulig for en kvinne på 1,63 å løfte en så høy mann etter rumpa - man må ta tak i benene. Det var ikke min intensjon å krenke ham. Det var mer en fredelig hyllest til at han deltar i en offentlig debatt. Og en satirisk test, sa hun med et smil da VG i natt møtte komikeren og hennes ektemann Dagfinn Nordbø i deres hjem.

Om Krekar sier Rehman:

- Han er veldig dobbel, han blir fremstilt som en streng fundamentalist på linje med Taliban samtidig som han er liberal, deltar i en åpen debatt der han fullt ut kan kritiseres, og har med seg kvinner i sin egen familie på Smuget

Sammen med Krekar vil Meling i løpet av de neste dagene vurdere om det er aktuelt med et søksmål mot Rehman.

Krekar ønsket ikke å kommentere saken overfor VG.

Mer om

  1. Mulla Krekar

Flere artikler

  1. Krekar anmelder Shabana

  2. - Risikerer flere tusen i bot for Krekar-løft

  3. - Kom hjem til oss og si unnskyld!

  4. Møter gjerne Shabana i konfliktrådet

  5. - Dette er mobbing

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder