Kjærestepar omkom: Bilen har trolig sunket med en gang

MÅLØY (VG) Her kom bilen opp på støpekanten, for deretter å styrte i sjøen. Et kjærestepar på 18 og 19 år omkom i den tragiske utforkjøringen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi står overfor en utforkjøring, der bilen har kommet opp på støpekanten og havnet i vannet. Det er bratt på stedet, fire-fem meter, og brådypt. Bilen har trolig sunket med en gang, sier politibetjent Morten Hagen ved Vågsøy lensmannskontor til VG.

Hagen er medlem i kommunens kriseteam, og i går ettermiddag fulgte han flere av de omkomnes medelever til ulykkesstedet, sammen med personell fra skolen og andre i kriseteamet.

Noen holdt rundt hverandre, mens andre gikk rundt og betraktet ulykkesstedet. Det ble lagt ned blomster og tent lys i veikanten.

Les også: To funnet døde på 9 meters dyp

FANT BILSKILTET: Morten Hagen er politibetjent ved Vågsøy lensmannskontor og medlem i kommunens kriseteam. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Ifølge Hagen var det en kvinne som passerte stedet fredag ettermiddag, som skjønte at det kunne ha skjedd en alvorlig ulykke på veien mellom Selje og Måløy.

– Hun reagerte på at det var skrapemerker i støpekanten. Hun var kjent med savnetmeldingen og alarmerte politiet, sier Hagen.

Da politi og redningsmannskaper kom frem, fant de flere bildeler i fjæresteinene.

Fant bilskiltet i vannet

– Bilskiltet ble funnet like under vannoverflaten. Det har trolig blitt slått av i sammenstøtet, sier han.

Bilen - en VW Golf - ble funnet på ni meters dyp, og det ble konstatert at den 19 år gamle gutten og den 18 år gamle jenta var omkommet.

SLO ALARM: En kvinne som oppdaget disse skrapemerkene på støpekanten, førte til at ulykkesbilen ble funnet. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Ifølge politiet hadde de to ungdommene vært i nabokommunen Selje, og var på vei tilbake til Måløy, da ulykken skjedde sist onsdag. I Selje hadde kjæresteparet møtt to bekjente på samme alder som de skulle vise vei til Måløy.

– De kjørte foran for å vise vei, mens den andre bilen kjørte bak, sier operasjonsleder Olaug Holme ved Sogn og Fjordane politidistrikt til VG.

LA NED BLOMSTER: Medelever var lørdag ettermiddag tilbake hvor kjæresteparet kjørte av veien mellom Selje og Måløy i Sogn og Fjordane. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Avhørt av politiet

Holme sier at de to bekjente ikke er hjemmehørende i distriktet. De ble lørdag avhørt av politiet.

– Vet politiet hvorfor de to som skulle bli vist vei, ikke meldte fra til politiet?

– Nei, det er et spørsmål vi håper å finne ut av under etterforskningen, sier Holme, som understreker at politiet ikke har holdepunkter for å tro at dette var noe annet enn en trafikkulykke.

Morten Hagen sier at de to ungdommene som omkom hadde vært i Selje for å vise de to andre veien til Måløy.

– Hva de hadde avtalt videre, kjenner jeg ikke til.

FLAGGET PÅ HALV STANG: Karl Ottar Rundereim er rektor ved Måløy videregående skole. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Samling på skolen

De to omkomne var begge elever ved Måløy videregående skole, og bodde på hybel i kommunesenteret. I går samlet sorgtunge medelever i de to klassene seg på skolen, der de fikk oppfølging fra skolestaben og kommunens kriseteam.

– Vi har åpnet skolen for elever som ønsker å ha noen å snakke med. Vi skal ha en ny samling søndag, for elever som bor på hybel og som har vært hjemme i helgen. Mandag blir det en minnemarkering på skolen, sier rektor Karl Ottar Rundereim.

Rundereim sier at begge elevene var på skolen onsdag. Da de ikke kom på skolen torsdag, forsøkte skolens miljøkoordinator å ringe dem flere ganger. Også hyblene deres ble oppsøkt minst to ganger i løpet av dagen, sier rektor.

Sjekker at alt er ok

– Dette er rutine. Når en elev som bor på hybel ikke kommer på skolen, forsøker vi alltid å ta kontakt, for å sjekke at alt er i orden, sier han.

MINTES DE DØDE: Det ble lagt ned blomster der en 19 år gammel gutt og en 18 år gammel jente omkom onsdag. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Da de to ikke kom på skolen fredag, sendte skolen en bekymringsmelding til politiet. Elevenes foreldre ble også kontaktet, i samråd med politiet, og senere på dagen ble ungdommene formelt meldt savnet av foreldrene.

På dette tidspunktet var det også klart at den 19 år gamle gutten heller ikke hadde møtt på jobb på en av kommunens Rema 1000-butikker, der han hadde en deltidsjobb.

Et sjokk for alle

Rektor sier at alle er veldig preget av den tragiske hendelsen.

– Dette er et sjokk for både elever og ansatte.

Den 18 år gamle jenta gikk på skolens linje for helse- og oppvekstfag, mens gutten gikk på kjøretøy-linjen.

– Jeg har kun hørt positive ting om de to elevene. De var interesserte og lærevillige elever, som det ikke var noen problemer knyttet til, sier han.

Lensmann Tormod Hvattum i Vågsøy sier at politiet i utgangspunktet ser på dette som en trafikkulykke.

– Men vi etterforsker bredt, sier han.

Navnene på de omkomne var lørdag kveld ikke frigitt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder