Erna Solberg forteller: Derfor legger jeg mobilen i BH-en

Her har statsministeren full dekning

GARDERMOEN (VG) Her putter statsminister Erna Solberg (54) mobiltelefonen rett ned i sin BH som den mest naturlige ting i verden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Høyres leder sier dette statsminister-trikset er noe hun jevnlig benytter seg av.

Men ikke engang hennes egen ektemann kjente til Ernas lille hemmelighet.

Bildene er hentet fra cupfinalen i fotball for kvinner mellom LSK og Trondheims-Ørn på Telenor Arena 22. november i fjor.

Ved siden av Erna Solberg står fotballpresident Yngve Hallén. Men han merker ingen verdens ting av hva Solberg snart skal gjøre:

Praktisk løsning

Rett etter at landets mektigste kvinne har sendt en tekstmelding, tar hun telefonen i sin høyre hånd og plasserer den med solid gjennomføringskraft ned ved venstre bryst, deretter retter hun ryggen og vender så oppmerksomheten mot de 22 kvinnene på gresset.

– Det er sikkert fordi jeg ikke hadde vesker eller lommer den dagen. Det er jo sånn at veldig mange dameantrekk ikke har lommer, og hvis du da ikke har med deg veske, så må du plassere den et sted, forteller statsministeren til VG.

Hun har en god forklaring på hvorfor hun har behov for å gi mobilen et hjertevarmt oppbevaringssted:

– Det er nok bare noe som skjer hvis du ikke har med deg veske. Veldig ofte så har jeg med meg veske, eller jeg har med meg en jakke med lommer. Men man må finne praktiske løsninger i nøden, vet du.

Etter at VG publiserte saken lørdag morgen, valgte statsminister Erna Solberg å sende et lite stikk til VGs politiske reporter, Eirik Mosveen:

Mange gjør det samme

– Er du klar over at en kjent amerikansk TV-lege advarer kvinner mot nettopp dette, fordi det kan være helseskadelig. Er det noe som har slått deg noen gang?

– Det er jo ikke et vanlig, og lengeværende, oppbevaringssted jeg har for mobilen min, da. Som oftest har jeg med meg veske, eller en jakke. Jeg tror det klippet må være fra cupfinalen, og da skal du både heie og klappe, og jeg hadde da på meg en genser hvor det ikke var lommer.

Erna Solberg forteller at hun kjenner mange andre med denne praksisen.

– Du, jeg kjenner ganske mange damer, jeg, som innimellom bruker den teknikken, for eksempel når de skal ut på byen og ikke ønsker å være belemret med en veske.

Statsministerens ektemann, Sindre Finnes (50), kjente ikke til konas praksis.

– Har du noen gang reagert på at din kone plasserer mobilen der hun plasserer den?

– Nei.

– Men du har sett det?

– Nei, det tror jeg ikke at jeg har sett.

GODT GIFT: Sindre Finnes og statsminister Erna Solberg, her under Ski-VM i Falun i Sverige tidligere i år. Foto:Helge Mikalsen,VG

– Det er ikke ofte VG kommer med for deg helt nye opplysninger om din kone?

– Nei, det er sjelden.

-– Vil du si at det er et sjokk?

– Nei. Det er ikke engang overraskende. Jeg blir ikke overrasket over hvor folk legger mobiltelefoner, altså. Mitt inntrykk er at de legger dem på de mest utrolige steder.

Får Fabian-støtte

Høyres populære ordfører i Oslo, Fabian Stang, går også ut med full støtte til sin partileders praksis.

TRIKSET OGSÅ: Nå avdøde Wenche Foss, her sammen med sin sønn Fabian Stang. Foto:Bjørn Thunæs,VG

Stangs mor, den legendariske skuespilleren Wenche Foss, gjorde nemlig akkurat det samme.

– Dette trikset kjenner jeg godt til. Min mor måtte operere vekk det ene brystet sitt, og etter det brukte hun den ledige plassen i BH-en til å putte både nøkler, penger og alt mulig annet. Så her har Erna min fulle støtte og forståelse, sier ordfører Fabian Stang.

Den kontroversielle amerikanske TV-legen "Dr. Oz" har advart kvinner mot å plassere mobilen i BHen. Han frykter at strålingen fra mobilen kan gi brystkreft.

Dette avvises imidlertid kategorisk av norske fagmyndigheter:

– Det er ingen forskning, det er ingen dokumentasjon som tilsier at dette er noen risiko. Og fortrinnsvis hvis man har mobilen i BHen, så er vel det når man ikke snakker i den, og da er telefonen ganske taus og sender bare et lite signal i ny og ne, sier Merete Hannevik, seksjonssjef ved Statens Strålevern.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder