BLIR PÅ STORTINGET: Frp nestleder Per Sandberg under forrige ukes høytidelige åpning av det 158. storting. Der blir han værende i tiden fremover. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLIR PÅ STORTINGET: Frp nestleder Per Sandberg under forrige ukes høytidelige åpning av det 158. storting. Der blir han værende i tiden fremover. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hagen skuffet over Sandbergs nei

INNENRIKS

Frp-nestor Carl I. Hagen er generelt fornøyd med de nye Frp-statsrådene, men skulle gjerne hatt med nestleder Per Sandberg.

Publisert: Oppdatert: 23.10.13 18:04

På TV 2 i går bekreftet Per Sandberg at han ikke blir med inn i regjering, til tross for at han ble tilbudt post både som justisminister og samferdselsminister.

Der skulle gjerne Carl I. Hagen sett ham med:

- Jeg hadde håpet at Per ble med, han hadde vært viktig og betydningsfull fordi han representerer den folkelige siden i Frp, sier Hagen.

Respekterer valget

- Synes du det folkelige mangler blant dem som er med?

- Det er andre som også har basis i partiorganisasjonen og representer det folkelige, blant annet Robert Eriksson og Solveig Horne. Men i mediene har det vært Per som har målbåret den rollen, så det hadde vært spesielt å ha ham med. Men jeg respekterer at han har satt forholdet til sin familie og helse foran dette, sier Hagen.

Hagen er likevel glad for den første Frp-regjeringen:

- Dersom det mediene melder er korrekt, er jeg fornøyd med statsrådene. Det er mange her som er godt erfarne og kjenner Frps politikk og ideologi, sier Hagen til VG.

Vil ha ro

Tirsdag uttalte Sandberg at det var hensynet til familien og behovet for ro og fred som var avgjørende for at han takket nei.

- Det er den samlede belastningen i de siste åtte årene som gjør at jeg har kommet til at det nå vil være best for meg å være vanlig stortingsrepresentant en periode. Jeg trenger rett og slett å sette en fot i bakken, sier Sandberg til Adresseavisen.

Under regjeringsforhandlingene i Nydalen pendlet Sandberg over 3000 kilometer hver dag. For å komme seg hjem til familien på Senja, tok han første fly fra Bardufoss klokken 06.40 om morgenen, før han returnerte fra Oslo klokken 20.45 samme kveld.

Samler troppene

De siste dagene har en rekke lekkasjer til ulike medier bidratt til at VG nå kan presentere en nesten komplett regjering.

VGs regjeringskabal: Sett sammen din egen blåblåregjering

Tirsdag ettermiddag meldte TV2 at Monica Mæland (H), som har vært byrådsleder i Bergen siden 2003, blir ny næringsminister.

Her kan du lese mer om