ANGRER: Roger Ingebrigtsen trekker seg som statssekretær og fra nominasjonen til Stortinget. Foto: Tor Farstad, iTromsø
ANGRER: Roger Ingebrigtsen trekker seg som statssekretær og fra nominasjonen til Stortinget. Foto: Tor Farstad, iTromsø

Ingebrigtsen: - Jeg skjemmes, jeg angrer

INNENRIKS

TROMSØ (VG Nett) Arbeiderparti-politiker Roger Ingebrigtsen (46) innrømmer at han hadde sex flere ganger og over tid med en 17-åring i 2004.

Publisert: Oppdatert: 03.12.12 06:53

VG Nett møtte Ingebrigtsen utenfor hans hjem fredag kveld,

- Jeg skjemmes, jeg angrer, det er veldig ubehagelig, men først og fremst er jeg lei meg på hennes vegne, sier Ingebrigtsen til VG Nett.

VGTV: Johansen: - Det han har gjort er et tillitsbrudd

La ut Facebook-melding

Det har stormet rundt Arbeiderparti-politikeren fredag kveld.
«I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 år yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet, skrev Ingebrigtsen på sin Facebook-profil klokken 18.43 fredag.


- Det dreier seg om flere ganger og over tid. Det som skjedde er mitt hele og fulle ansvar, utdyper han til VG Nett.

- Jeg trodde denne saken var gjort opp og historie, men opplevelsen av dette er tydeligvis ikke lik for oss to, sier han.

I samme Facebook-innlegg annonserte han at han trekker seg som statssekretær i Nærings - og handelsdepartementet og fra nominasjonen til Stortinget.

Vil ikke spekulere

På søndag blir det avgjort hvem som skal være Troms APs førstekandidat til neste års stortingsvalg. Det lå an til en svært jevn votering mellom Roger Ingebrigtsen og Martin Henriksen. Torsdag skrev Nordlys at det foreløpig sto 56 mot 51 i favør Roger Ingebrigtsen.

- Jeg vil ikke spekulere i hvorfor dette ble en sak akkurat nå, sier han.

- Nå skal jeg bruke tid på familien og de som betyr aller mest for meg, sier han.

Arbeiderpartiet mener at tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen begikk et tillitsbrudd da han hadde et seksuelt forhold til 17-åringen i 2004.

- Roger Ingebrigtsen erkjenner å ha hatt et uakseptabelt forhold til en ung kvinne. Det er et tillitsbrudd og vitner om dårlig dømmekraft, sa partisekretær Raymond Johansen på en pressekonferanse fredag kveld.

Her kan du lese mer om