Nå skal du «whale» i sosiale medier

Den nye virale trenden er å bevege seg som en hval i vann.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Brukere på videodelingstjenesten Vine er allerede i gang: Nå skal du bevege kroppen, med svai i ryggen, for å ligne en hval som dukker opp fra vannet og slenger seg tilbake igjen, skriver nettstedet Mashable.com.

«Whaling» egner seg bedre på video enn forgjengeren «planking», slår ansvarlig for sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, fast. «Planking» går ut på å bli avbildet mens du ligger paddeflatt med hendene inntil kroppen og ansiktet ned, og en del av leken er at bildet skal legges ut på internett.

- Det sier litt om hvordan teknologien og nettet utvikler seg: «Alle» har smarttelefoner, det er enkelt å ta opp video, og de fleste ungdommer har en Vine- eller Instagram-konto der de kan poste dette, sier han.

Solstad mener det nye fenomenet både er morsomt å lage, og å se på sosiale medier.

- «Whaling» er uskyldig moro som til og med stive nyhetsankere i dress kan gjøre. Det er også gøy å spille inn. Jeg så nettopp to stykker som holdt på bak et bord på en pizzarestaurant, og som la videoen ut på Vine etterpå, sier han.

Les mer: Her planker Bendik (14) - på en hai!

Tidligere har man også sett videotrendene «gangnam style» og «harlem shake».

Stipendiat og ekspert på sosiale medier på NTNU, Thomas Wold, har tidligere uttalt til VG at han tror brukerne av sosiale medier er på stadig leting etter noe nytt å gjøre.

- «Planking» er litt over - det er fortsatt noen som holder på med det, men det er ikke noe nytt i det lenger. Så da vil man lete etter noe nytt, en trend eller en «dille». De aller fleste går over relativt fort, sier han.

Wold tror fenomenene oppstår fordi folk kjeder seg litt.

- De fleste av disse fenomenene er veldig lavterskel og det krever lite for å gjennomføre sånne stunt. De er enkle å gjennomføre og å laste opp. I tillegg så ligger det et ønske om å publisere seg selv, ikke nødvendigvis for et stort publikum, men i hvert fall for en utvidet vennekrets og noen til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder