DRAPSDØMT: Steven Dan Danielsen ble den 3. mars i år dømt for voldtekt og drap på Anja Weløy Aarseth. 21-åringen ble funnet drept på Akslafjellet i Ålesund i august i fjor. Foto: Espen Braata / Privat

Drapsdømt i Aksla-saken anker

Steven Dan Danielsen, som er dømt for voldtekt og drap i Aksla-saken, anker dommen på 21 års forvaring med en minstetid på ti år.

  • Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Han anker skyldspørsmålet opp mot ransposten i dommen og straffeutmålingen, sier Danielsens advokat Per Herman Thori-Aamot til VG tirsdag kveld.

24-åringen har tidligere tilstått drapet, men har alltid nektet for at han sto bak et kioskran cirka en time forut for drapet.

Advokaten sier at han møtte sin klient tidligere i dag, men han ønsker ikke å kommentere noe mer rundt anken.

Danielsen ble i forrige uke dømt til lovens strengeste straff for drapet på Anja Weløy Aarseth.

Den sakkyndige som vurderte tiltalte i Bergen fengsel konkluderte med at Danielsen var tilregnelig da drapet ble begått. Selv har den drapsdømte forklart at han var sterkt ruset, men selvpåført psykose som følge av rus fritar ikke for straff.

- Man legger ikke ned påstand om forvaring hvis det ikke er holdepunkter for det i tiltalen. Her er holdepunktet den sakkyndige vurderingen av tiltalte, uttalte aktor i saken, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, til NTB før dommen ble kjent.

Bestemte seg tirsdag

- Han tok beslutningen i dag da jeg besøkte ham i Bergen fengsel. Han mener han ikke skulle vært dømt for ransposten og han mener han skulle bli dømt til en fengselsstraff, sier advokaten til NTB.

Han legger til at i en så alvorlig sak som dette blir anken direkte henvist til lagmannsretten etter at dokumentene i dette tilfellet har vært innom Sunnmøre tingrett.

Per Herman Thori-Aamot vil også føre saken i lagmannsretten og sender anken i løpet av uken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder