TRONDHEIM: Det har snødd kraftig i Nord og Midt-Norge den siste tiden. Nå er det derimot Øst- og Sør-Norge som skal ta over stafettpinnen.

Nå kommer snøen – igjen!

Er du klar for sol, vår og utepils? Da har meteorologene en dårlig nyhet til deg.

Publisert:

Man skulle kanskje tro at vinteren er på hell, men allerede fra søndag ettermiddag er det mulig at man må snøre på seg vinterstøvlene.

Snøværet skaper søndag kveld allerede trøbbel på Sørlandet, og utover kvelden er det ventet at det også vil begynne å snø på Østlandet.

Enda mer snø blir det på Østlandet mandag, forteller Terje Alsvik Walløe, som er vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt.

– Samtidig vil temperaturen stige i sør, og nedbøren gå over til regn. Nedbøren vil holde seg som snø i Oslo-området, sier Walløe til VG.

Badetemperatur

En av de som hadde håpet på mer sol er Trym Bakken Løkka (25), som sammen med fire venner hakket hull i isen og badet i Landfalltjern i Drammen søndag formiddag.

– Det var kaldt ja, men man blir litt vant til kulden når man står og venter, sier Løkka til VG.

Han rapporterer om fint vær i Drammen søndag, men er fortsatt overrasket over at det virket som om alle svømmerne taklet det kalde vannet uten problemer.

– Nå som det er meldt snø, blir det vel ikke mer isbading til uken?

– Vi har ikke lagt noen planer for neste isbading. Jeg er glad i snø, men mer glad i sol, så jeg håper på mer sol fremover, ler Løkka.

DRAMMEN: Trym Bakken Løkka (25), Anders Berg Eriksen (25), Sara Berg Eriksen (26), Eline Liaklev (26) og Frida Malene Bergseth (26) isbadet søndag formiddag.

Opp til 20 centimeter

Meteorologen tror det stort sett vil snø rundt ti centimeter, mens man lenger inn i landet kan komme opp i 20 centimeter lokalt.

– Vi snakker om drøyt ti centimeter i Oslo-området. Det er ikke kjempemye, men nok til at det kan skape trøbbel på veiene, men veimyndighetene er godt forberedt, sier Walløe.

Han forteller at snøen vil fortsette noe på Østlandet tirsdag. Samtidig kan regnet langs kysten på Sørlandet igjen slå om til snø.

– Vårværet har ikke kommet helt enda

Mot midten av neste uke er det derimot svært sannsynlig at det blir fantastisk turvær på Østlandet, med både opphold og sol. Gleden kan imidlertid bli kortvarig:

– Det blir en ny runde med snø og sludd på Østlandet mot helgen. Vårværet har ikke kommet helt enda, sier Walløe.

Han legger til at også bergenserne må være forberedt på snø mandag.

– Det blir slapsete på Vestlandet mandag, og dette vil fryse til natt til tirsdag. Det er forbigående mildere på Vestlandet i morgen, med litt over null grader mange steder – spesielt i sørligere deler, sier Walløe.

– Blir ikke borte med det første

Snø og vind skapte trafikktrøbbel i Midt-Norge søndag, og politiet oppfordret sjåfører til å la bilen stå.

Det har snødd såpass mye i Trøndelag at en mann til og med ringte politiet, fordi han var bekymret på grunn av at han ikke fikk opp ytterdøren sin på grunn av snø:

Det er imidlertid bedre tider i vente for Midt-Norge:

– Det blir en klar bedring i Midt-Norge med veldig lite snø mandag, men det kalde været vil fortsette de neste ti dagene. Snøen blir ikke borte med det første, sier Walløe.

TRONDHEIM: Det har lagt ned godt med snø i Midt-Norge.

Værskifte i Nord

Gjennom helgen har det vært kraftig snøfokk i Troms, Nordland og Vest-Finnmark, men til uken kan nordlendingene glede seg til mer oppholdsvær.

– Det har vært ganske mye snø i Nord-Norge den siste tiden. Nordland, Troms og Vest-Finnmark har hatt en del snø, og det vil være byger til i morgen tidlig, men så blir det tørrere og mer oppholdsvær, sier vakthavende meteorolog hos værvarslingen i Tromsø, Anita Ager-Wick, til VG.

– Snøen vil ta en pustepause. Det blir en fin uke for de som er glade i vintervær, sier Ager-Wick.

SE VIDEO – HADDE KURS RETT MOT FERGEN:

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no