TRUFFET: Én omkom og fire ble skadet i ulykken.

Dødsulykke på «Viking Polaris»

Statens havarikommisjon skal undersøke ulykken som «Viking Polaris» var utsatt for denne uken.

Publisert:

Passasjerfartøyet var sør for Kapp Horn 29. november da det ble truffet av en stor bølge. Flere vinduer til passasjerlugarene ble slått inn.

Én passasjer omkom og fire andre ble skadet, skriver Statens havarikommisjon. Ulykken skjedde i internasjonalt farvann.

– Det er med stor sorg at vi kan bekrefte at en gjest omkom som følge av hendelsen. Vi har varslet gjestens familie og overbrakt vår dypeste medfølelse. Vi vil fortsette å tilby vår fulle støtte til familien, sier Jon Mørland, talsperson i rederiet Viking Cruises til VG.

Fire andre gjester pådro seg ikke-livstruende skader under hendelsen og ble behandlet av skipets lege og øvrig medisinsk personale.

I følge Mørland ble Viking Polaris truffet av en stor bølge tirsdag klokken 22.40 lokal tid, mens skipet var på vei mot Ushuaia, helt sør i Argentina.

– Skipet fikk begrensede skader og ankom havnen i Ushuaia uten ytterligere hendelser onsdag ettermiddag lokal tid, sier Mørland.

En passasjerer som var om bord Viking Polaris da ulykken skjedde, forteller at ferien utviklet seg til et mareritt da bølgen traff skipet.

– Vi lurte på om vi traff et isfjell. Det er ingen isfjell her ute, men det var slik det føltes, sier Suzie Gooding til det amerikanske nettstedet wral.com som har snakket med henne på telefon.

Gooding er fremdeles om bord Polaris.

Kystovervåkingstjenesten National Ocean Service beskriver disse bølgene som traff skipet som «store, uventede og farlige (...) de er naturkrefter som «vegger av vann.»»

Havarikommisjonen har besluttet å undersøke ulykken.

Fartøyet er 205 meter langt og 23,5 meter bredt, spesielt designet og utviklet for ekspedisjoner i Antarktis og på de store innsjøene i Nord-Amerika.

Fartøyet har plass til 378 gjester i 189 lugarer, skriver Skipsrevyen.

– Vi vil samarbeide med relevante myndigheter for å få klarhet i omstendighetene rundt hendelsen. Vårt fokus er på sikkerheten og velferden til våre gjester og mannskap, og vi er i dialog med dem for å arrangere hjemreisen, sier Mørland.

Team på vei til Chile

Avdelingsdirektør Dag S. Liseth i Statens havarikommisjon sier at de ble varslet i går morges.

– Det er sjøloven som regulerer vår virksomhet, og dersom noen omkommer eller det er fare for det på et norskflagget passasjerskip, så plikter vi å undersøke, sier han til VG.

Kommisjonen har nå satt sammen et team på fire personer, som reiser til Chile – hvor skipet skal undersøkes – i ettermiddag.

Her vil de blant annet sikre spor, gjennomføre avhør og dokumentere skader på skipet.

– Og så vil vi jo vurdere situasjonen deretter, hvordan vi skal gå videre frem. Men først må vi se hva den innledende undersøkelsen viser, sier Liseth.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no