KOM USKADET FRA BILVELT: Hverken mor eller datter ble skadet da denne bilen havnet på taket ved 17-tiden søndag ettermiddag. Trolig mistet sjåføren kontrollen som følge av det glatte føret. Foto: Reidar Folkedal ,

Julesnøen skaper glatte veier: Mor og datter kom uskadet fra bilvelt på E18

Tredje juledag har snøen sørget for glatte kjøreforhold på flere av Norges største veier.

  • Linn Johansen
  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bilister over hele landet er på vei hjemover etter julefeiringen. I morgentimene meldte snøen sin ankomst i en rekke fylker: Store deler av Sør-Norge har opplevd et ordentlig snøvær.
Send inn og del dine snøbilder med VGs lesere her!

Snøen gjør veiene sleipe, og dagen har vært preget av en rekke trafikkulykker: Flere politidistrikt, deriblant Østfold, Vestoppland, Salten og Nordre Buskerud, melder om snurringer, utforkjøringer og andre trafikkuhell.

Les mer: Nå kommer den etterlengtede snøen i Sør-Norge

Mor og datter havnet på taket

Flere av trafikkuhellene har skjedd på E6: Ved Biri ble to voksne og et barn sendt til Lillehammer sykehus for en sjekk tidligere i ettermiddag, etter at bilen deres kjørte av veien. I 14-tiden kjørte en personbil i autovernet ved avkjøringen til Halden, noe som førte til at to passasjerer fikk smerter i nakken.

Også i Søndre Buskerud er det merkbart glatt på veiene denne søndagen. Like etter klokken 17 gikk en bil rundt på taket ved Fosskulltunnelen i retning Drammen på E18.
– Det var en mor og en datter i bilen. Begge er undersøkt av lege og ambulansepersonell på stedet, og funnet uskadet, opplyser operasjonsleder Erik Gunnerød i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

Har du bilder av hendelsen? Kontakt VG her!

Både mor og datteren hennes på 15 år kom seg ut av bilen på egen hånd.

– Sjåføren skal ha mistet kontroll over bilen på grunn av det glatte føret, og bilen har truffet autovernet før den gikk rundt. De må ha hatt veldig flaks, som slapp unna dette uten noen skrammer, sier operasjonsleder Gunnerød.
Så du denne? Ruskete julevær herjer i Nord-Norge

EN ORDENTLIG BULK: Tre biler var involvert i en ulykke på Riksvei 7 ved Veme tidligere i ettermiddag. Ingen av de involverte ble skadet - men bilene må trolig en tur innom verkstedet. Foto: Fredrik Hove , Hove Media

Politiet: – Kjør forsiktig!

Like før klokken 19 havner en ny personbil på taket – denne gangen på Riksvei 159 i Lørenskog. Også her ser det ut til at passasjerene om bord har vært svært heldige:
– Vi vet ikke hvor mange personer som var i bilen, men alle er tilsynelatende uskadet, sier operasjonsleder Thorleif Skovereng i Romerike politidistrikt til VG.
Foranledningen til ulykken er ukjent, men Skovereng opplyser at det skal være glatt rundt området – og Vegtrafikksentralen melder om redusert fremkommelighet på stedet i retning Lillestrøm.

Som følge av flere trafikkuhell har politiet i Romerike gått ut med en klar oppfordring på Twitter: Kjør pent!

Også Agder-politiet har rykket ut til flere «trafikksmell» denne søndagen, og mot kvelden blir bilistene advart på følgende måte:

Les også: Stengte veier, storm og skredfare

Skryter av disiplinerte bilister

Da VG tar kontakt med Hordaland politidistrikt, oppfordrer operasjonsleder Arve Samsonsen om å ta hensyn til føret.
– Det er ingen tvil om at veiene er glatte akkurat nå. Vi har hatt tre ulykker med personskader den siste timen, og det er langt mer enn vi skulle ønske, sier han til VG like før klokken 16.

Trafikkoperatør i Statens vegvesen, Gun Aaaserudhagen, kan imidlertid melde om gode forhold på veiene, været tatt i betraktning.
– Det snør på Østlandet og Sørlandet, men det går egentlig veldig bra. Det er brøytet og saltet, og vi er fornøyde med bilistene – folk er disiplinerte og flinke til å kjøre, skryter Aaserudhagen, og forteller at samtlige fjelloverganger er åpne.
– Det har vært en del trafikk nå i ettermiddag, men det går fint foreløpig!
Værobservatør lørdag kveld: – Det er virkelig utrivelig føre

TRE BILER INVOLVERT: Snøen fosset fra himmelen da de tre bilene var involvert i ulykken på Riksvei 7. Foto: Fredrik Hove , Hove Media

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder