GJENSYNSGLEDE: Marianne Tyldum (t.v) klemmer rundt venninnen Hilde Møllhausen på Gardermoen etter å ha kommet hjem fra Nice. Foto: Frode Hansen VG

Marianne (36) havnet midt i dramaet:- Det er godt å komme hjem

GARDERMOEN (VG) Etter en grufull natt i Nice kunne Marianne Tyldum (36) komme hjem til sine kjære i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Gjensynsgleden var stor da det første flyet fra Nice landet på Oslo Lufthavn ved 13-tiden, dagen etter angrepet mot den franske badebyen.

Marianne Tyldum var en av passasjerene på flyet og kaster seg i armene på venninnen Hilde Møllhausen som venter på henne på flyplassen. Hun er tydelig preget når VG møter henne i ankomsthallen.

– Jeg føler på en stor sorg. Jeg har jobbet i Frankrike i mange år og er veldig glad i landet, forteller hun.

Les mer: Dette har skjedd

– En av de verste kveldene i mitt liv

Tyldum satt på en restaurant ved enden av strandpromenaden og nøt god mat og vin med to venner da feiringen av Frankrikes nasjonaldag brøt ut i et fullstendig kaos.

– Det som startet som en fin kveld utviklet seg til en av de verste kveldene i mitt liv, forteller hun.

Tyldum og de to vennene hadde så vidt fått maten på bordet da store menneskemengder kom løpende forbi restauranten.

– Vi prøvde å spørre dem om hva som hadde skjedd, men ingen visste noe. Noen fortalte om en bilulykke, andre om skyting.

Les mer: - Noen vil gå med arr på sjelen etter den franske nasjonaldagen i 2016

I starten hersket det full forvirring, forteller Tyldum. Det var ikke før en kvinne på nabobordet etter en times tid fortalte at over 60 mennesker var drept de skjønte omfanget av hva som hadde skjedd.

– Vi ble bedt om å holde oss rolige av de som jobbet på restauranten. Ingen fikk lov til å gå. Det var ikke før klokka ble halv tre at restauranten fikk klarsignal fra politiet om å sende folk hjem,

Tyldum beskriver gåturen fra restauranten til hotellet som å gå i en spøkelsesby. Ingen taxier var tilgjengelige og de ble bedt om å gå fra politipost til politipost før de endelig kom seg hjem til hotellet. Der fikk de seg et par timers søvn før Tyldum dro til flyplassen.

– Det blir fint å komme hjem til mine kjære. Hendelsen i går minner deg på hvor skjørt livet er.

Les mer: Forsøkte forgjeves å redde liten jentes liv under terrorangrepet i Nice

– Jeg trodde Nice var trygt

Knut Tidemann (46) og kona hans Hilde Brønnbakken (47) kom hjem fra Nice i dag og er sjokkert over terrorangrepet mot byen.

SJOKKERTE: Bare dagen før angrepet hadde Knut Tidemann og Hilde Brønnbakken spasert langs strandpromenaden. Foto: Frode Hansen VG

– Det er virkelig skremmende. Bare dagen før angrepet var vi og gikk tur på promenaden, forteller Tidemann.

Les mer: Derfor angripes Frankrike av terror

Ekteparet bodde i byen Menton og fikk derfor ikke med seg hva som skjedd en drøy halvtime unna. Det var først på vei til flyplassen dagen etter at de fikk høre om de grufulle nyhetene fra taxisjåføren.

Tidemann forteller at både sjåføren og menneskene på flyplassen i Nice var tydelig preget.

– Det var veldig stille og stemningen var trykket. Jeg har alltid sett på Nice som et trygt reisemål. Det er ufattelig at dette nå har skjedd, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder