Stiller seg uforstående til pågripelsen

Kristian Valen i kamuflasjebukse pågrepet med våpen på Aker Brygge

Komiker Kristian Valen (41) ble lørdag formiddag pågrepet – og sendt i arresten for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over tre år gammel

Politiet publiserte lørdag morgen en twittermelding hvor de meldte at «de har kontroll på en mann som ble observert med en pistol i område Aker Brygge. Har ikke vært noe trusselsituasjon i forkant».

Les også: Kristian Valen tiltalt for politi-trusler

– Et vaktselskap på Aker Brygge tok kontakt med politiet etter at de hadde observert en kamuflasjekledd mann med en pistol som satt på en benk på Aker Brygge, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til VG.

Politiet opplyser at mannen var i et garasjeanlegg på Aker Brygge. Mannen hadde kamuflasjebukse og bar overkropp.

Skal i retten

PÅ POLITIHUSET IGJEN: Kristian Valen er pågrepet etter at han ble observert i kamuflasjedrakt på en benk med en pistol på Aker Brygge lørdag morgen. Dette bildet er fra februar da han ble sluppet ut fra glattcelle etter å ha kommet med det det politiet oppfatter som trusler på Facebook. Foto: Kyrre Lien VG

Kristian Valen ble i februar pågrepet og siktet etter trusler mot politiet, etter at han hadde lovet 10.000 kroner på Facebook, til de som hadde opplysninger om politibetjenter som var hjemme i hans leilighet. Denne saken skal opp i Oslo tingrett nå i september. Da er det John Christian Elden som skal være Valens forsvarer.

– Han er siktet for å ha vært i besittelse av et lekevåpen på offentlig sted (paragraf 189 d), da dette ifølge politiet var egnet til forveksling med ekte våpen. Han risikerer å få en bot for dette. Han skal i avhør og løslates så langt jeg er fortalt av politijuristen. Han ble pågrepet i sin egen leilighet. Foreløpig kan jeg ikke kommentere dette ytterligere, ut over at Valen mener politiet overdriver hver gang han gjør noe, skriver Elden i en tekstmelding til VG.

Les også: Valen skjøt dusjen i fillebiter

Avhøres søndag

Valen satt lørdag i arresten i påvente av at skal bli avhørt omkring hendelsene på Aker Brygge.

Til TV 2 sier Elden at Valen stiller seg uforstående til pågripelsen.

– Politiet påstår at noen hadde sett ham sittende på en benk med et våpenetterligning eller noe våpenlignende greier, men han kjenner seg ikke igjen i det, sier Elden.

Politiet har ikke avhørt Valen lørdag, men det kommer til skje søndag, opplyser politiet.

– Vi ønsker ikke å dimittere vedkommende før vi har avhørt ham, selv om det ikke skjer før i morgen tidlig, sa jourhavende jurist ved Oslo politidistrikt, Henrik Rådal til VG.Fikk du med deg? Kristian Valen selger luksushuset i Hollywood – prisantydning: 65,8 millioner kroner

Han forteller til VG at våpenet ikke var skarpt – og det var plombert.

– Men vi ser likevel alvorlig på situasjonen. En person som blir observert på offentlig sted med våpen vil skape en utrygghet hos publikum, sier Rådal.

Han sier at politiet vil ta stilling til om vedkommende vil bli fremstilt for varetekt etter avhørene.

– Jeg har ingen kommentar til dette per nå, sier advokat John M. Hammervoll, fra advokatfirmaet som håndterer Valens forretninger, til VG.

Les også

Mer om

  1. Kristian Valen
  2. Oslo
  3. John Christian Elden
  4. Krim

Flere artikler

  1. Valens advokat etter løslatelsen: – Brukte lekevåpen

  2. Politiet fant blodig jakke innenfor Valens dør

  3. Kristian Valen klar for omkamp om trusler mot politiet

  4. – Han hadde kamuflasjebukse, bar overkropp, pistol bak på ryggen og sjanglet kraftig

  5. Kristian Valen forlater Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder