NORGES DONALD: Statsråd Sylvi Listhaug (Frp), her fra Frps landsmøte i april.

NORGES DONALD: Statsråd Sylvi Listhaug (Frp), her fra Frps landsmøte i april. Foto: Helge Mikalsen VG

Washington Post kaller Sylvi Listhaug «en av Europas Donald Trumps»

Listhaug: – Åpenbart at Washington Post ikke har peiling på norsk politikk

I samme åndedrag blir Frps kronprinsesse sammenlignet med de høyreradikale politikerne Geert Wilders og Marine Le Pen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Anthony Faiola, sjef for Berlin-kontoret i den anerkjente amerikanske avisen Washington Post, lister opp en rekke av Europas mest kjente politikere under tittelen «Møt Europas Donald Trumps».

Skjelles ut: Listhaug hetses på sosiale medier

Avisens analyse er at både i Europa og USA er høyrepopulistiske partier på fremmarsj som følge av migrasjonskrisen, økt globalisering og økt arbeidsledighet - blant annet.

GJØR FREMSKRITT: Antatt republikansk presidentkandidat Donald Trump, her under en tale han holdt i Lawrenceville i New Jersey i USA i går, torsdag. Foto: Spencer Platt Afp

Om Norges innvandrings- og integreringsminister skriver avisen:

«Hun er en voksende stjerne i det populistiske Fremskrittspartiet, denne datteren av norske bønder er blitt kjent for sin reality-show-aktige selvsikkerhet, som har inkludert et stunt hvor hun fløt rundt i en overlevelsesdrakt ved den greske kysten i et forsøkt på bedre å forstå flyktningkrisen» og fortsetter:

«Etter at hun ble Norges innvandringsminister i desember har hun inntatt en tøff posisjon, som inkluderer deportasjon av avviste asylsøkere til Russland i iskaldt vær - noe som kan ha vært brudd på internasjonal rett. Flere sier hun kan nå til topps i partiet»

Les også: Listhaug latterliggjordt etter badestunt i Middelhavet

Sylvi Listhaug slår kraftig tilbake mot karakteristikken.

– Det er ikke noe nytt for at man ønsker å stemple både meg og Fremskrittspartiet med merkelapper. I denne saken er det åpenbart at Washington Post ikke har peiling på norsk politikk. Fremskrittspartiet ble stiftet til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep.Vi tror på frihet for enkeltmennesket. Mange av partiene i denne artikkelen har et enøyd fokus på motstand mot innvandring og vil ha en stor stat, er mot frihandel og ønsker høye skatter og avgifter. Påstandene faller på sin egen urimelighet, sier hun til VG.

Hun viser til at statsviter Frank Aarebrot tidligere har sagt til Aftenposten at det er urimelig å å sammenligne Frp med Sverigedemokraterna, Dansk Folkeparti og Sannfinnene, som på en helt annen måte enøyd er opptatt av innvandringspolitikk.

De andre politikerne på Washington Posts liste er flere høyreradikale politikere, som Nederlands Geert Wilders, Frankrikes Marine Le Pen, Østerrikes Norbert Hofer,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder