UENIGE: Mack-direktør Harald Bredrup varsler at det kan bli nedbemanninger i bedriften dersom de ikke kommer til enighet om hylleplass på Rema 1000. FOTO: RONALD JOHANSEN VG

Mack frykter Rema-nekt kan føre til oppsigelser

Ølbryggeriet Mack er blant leverandørene som sliter med å få hylleplass når Rema 1000 legger om strategien. Bryggeridirektøren frykter det kan koste arbeidsplasser.

  • NTB
Publisert:

Mack-direktør Harald Bredrup frykter at det får konsekvenser for ølbryggeriets 120 ansatte dersom produktene forsvinner fra Rema, skriver Nord24.

Les også: Coop og Kiwi varsler priskrig etter Rema-utspill

PROBLEM: Macks Bryggeri i Tromsø kan få problemer dersom de ikke får hylleplass hos dagligvarekjeden Rema 1000. FOTO: TERJE MORTENSEN / VG

– Vi er ikke ferdig forhandlet, men det som ligger på bordet ser ikke bra ut. Det er en kraftig reduksjon i volum, og det som ligger det til grunn for det, er Remas bestevennsavtale med Carlsberg, sier han og legger til at det utvilsomt kan føre til nedbemanning.

Les også: Bensinstasjoner vil selge øl

Bredrup sier til NTB at dette kan true hele eksistensgrunnlaget til bedriften og at de har behov for at forbrukerne nå bruker sin kundemakt for å hjelpe.

Ikke til enighet

Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, sier til VG at de ønsker et godt samarbeid med Mack og at deres produkter fortsatt vil være å finne i alle Rema 1000-butikker i Troms.

– Vi ønsker å rydde plass til mindre, lokale aktører og Mack vil være en viktig lokal leverandør til våre butikker i Troms i tiden fremover, sier Lindberg.

Leste du denne? Høyre-politiker innrømmer øl-smugling

Lindberg mener tilbudet i dagens dagligvaremarked i stor grad er begrenset til produkter fra et fåtall store leverandører. Det ønsker Rema 1000 å endre ved og rydde plass til mindre, lokale leverandører.

– Resultatet vil bli et spennende utvalg av unike og egne merkevarer, i tillegg til kjente og kjære produkter, sier han.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder