TOK OPP JAKTEN: Anne Kristin Korfur kjørte etter biltyven som tok kabrioleten hennes. Foto: Privat.

Bilen til Anne Kristin ble stjålet - så ringte biltyven

En frekk biltyv i Nord-Norge gikk tom for bensin midt på fjellet. Først ringte han eier Anne Kristin for å finne bensinkortet, og spurte senere om hun kunne taue ham. Til slutt ba han om å låne penger.

  • Silje Fjeldstad

Artikkelen er over seks år gammel

Biltyveri i seg selv må kunne kalles en frekk manøver. Likevel opplevde Anne Kristin Korfur fra Sørkjosen i Nordreisa kommune i Nord-Norge et tyveri av den mer freidige sorten.

- En person som hadde bodd på et overnattingsted i Sørkjosen hadde sett sitt snitt til å ta bilnøkkelen, og kjørt av gårde med eierens bil tirsdag morgen, forteller operasjonsleder i Troms politidistrikt, Gaute Hoff, til VG.

- Mannen ble pågrepet og blir siktet for biltyveri, forteller operasjonslederen.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

«Bilen» ringte Anne Kristin

Historien om den frekke biltyven starter tirsdag morgen. Anne Kristins Saab kabriolet står til vanlig parkert utenfor hjemmet hennes, som hun deler med samboeren Johnny Henriksen.

Bilen har et integrert SIM-kort som er koblet opp mot bilens datasystem. Den har lagret to nummer: Anne Kristin og Johnny. Telefonen blir bare brukt i nødstilfelle eller når noen har sluppet opp for batteri.

- Tirsdag morgen fikk jeg et innkommende anrop fra «bilen», og tenkte jøss, den må jeg ta, forteller Anne Kristin til VG.

Ba om dieselkortet

Anne Kristin kvapp til da hun oppdaget at det slett ikke var samboeren som presenterte seg i andre enden.

- Ja hei. Det er meg. Hvor er dieselkortet til bilen? spurte mannen.

- Jeg spurte «hva er det du snakker om?» forteller Anne Kristin til VG.

I tillegg til at «bilen» hadde en fremmed stemme, fant Anne Kristin det underlig at vedkommende ville ha tak i et dieselkort, fordi bilen går på bensin.

- Etter litt om og men, sa jeg at han hadde ringt feil, og vi la på, forteller hun. Anne Kristin ante ugler i mosen og ringte samboeren og spurte om bilen sto utenfor hos dem. Det gjorde den ikke. Hun ba samboeren ringe politiet.

Kjørte på intuisjonen og E6

GÅR OFTE TOM: Johnny Henriksen hadde heldigvis glemt å fylle tanken på Saaben, slik at den gikk tom for bensin. Foto: Privat.

Deretter tok Anne Kristin saken i egne hender, forklarte saken for kollegene i Statens vegvesen og kjørte av gårde på leting etter den frekke biltyven.

Delvis hjulpet av intiusjonen og at det er få veier ut fra Sørkjosen, der E6en er den vanligste, kjørte hun opp mot fjellet mot Tromsø.

- Jeg tenkte at dersom han ringer etter bensinkortet er han blakk. Og bilen var tross alt nesten tom for bensin, fordi mannen min ofte glemmer å fylle, forteller hun.

Og ganske riktig: Midt på fjellet sto den svarte kabrioleten bom stille. Ut av bilen kom en ung mann med refleksvest på kroppen og varseltrekant i hånda, og fremsto etter forholdene som svært lovlydig.

Ville bli tauet

Anne Kristin varslet politiet og oppga hvor de befant seg. Hun rullet deretter ned vinduet og spurte mannen hva som var problemet.

- Jeg er fri for bensin, svarte mannen, ifølge Anne Kristin.

- Så lurte han på om jeg hadde noe tau i bilen, slik at jeg kunne taue ham, forteller hun lattermildt.

- Jeg spurte ham hva slags gir det var på bilen, og han kunne fortelle at det var automatgir. Da sa jeg at jeg ville droppet den tauingen da det ville ødelegge hele girkassen, forteller hun til VG.

Ville låne penger

Likevel ga ikke den løsningsorienterte biltyven opp.

- Han lurte deretter på om jeg ikke kunne låne ham litt penger til bensin, forteller hun.

Hun spurte ham om han hadde en bensinkanne, vel vitende om at det ikke lå noen kanne i bilen. Den lå nemlig i den andre bilen.

- Idet han forteller at han ikke har noen kanne, ringer sønnen min. Jeg sier til sønnen min at han må be pappa finne en kanne bensin og komme opp på fjellet, for her står en som har kjørt seg tom, forteller Anne Kristin.

- Fyren ble helt overveldet av begeistring, og lovet meg at han skulle få betalt tilbake, sier hun.

Så slo de to seg ned på autovernet og ventet. Anne Kristin på politiet, og mannen på kannen med bensin.

Småpratet

- Hva synes du om bilen da? spurte Anne Kristin mens de ventet. Han fortalte at han ikke har hatt så mye tid til å bli kjent med den ordentlig.

- Han var litt usikker på om kabriolet kledde en type som ham. Og så synes han at det var litt brede dekk på den, ler hun.

Etter en liten stund kom politiet, og både Anne Kristin og biltyven vinket og smilte. Redningen er ankommet.

- Nå tror jeg du skal videre, så vi bør jo kanskje hilse, sier Anne Kristin til biltyven.

- Han gir meg hånden og presenterer seg som Johnny Henriksen, altså min samboer, forteller hun.

- Jeg svarer at det var hyggelig å hilse på deg, men det er faktisk min bil du kjører, sier hun.

Deretter blir mannen pågrepet av politiet.

Flere artikler

  1. Tiåring kjørte familiens bil: - Skulle besøke bestemoren

  2. Fant igjen stjålet lastebil etter Facebook-aksjon

  3. Scott (8) sov til biltyven vekket ham

  4. Våknet av maskert inntrenger: – Jeg kastet meg over ham

  5. Kurt oppdaget at båten var stjålet: Startet egen leteaksjon i sjøfly - her finner han igjen båten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder