ETTERFORSKNING: Dette bildet er tatt i forbindelse med innslippet før torsdagens arrangement startet. Foto:tipser.no,

Voldtektssiktet russ erkjenner ikke straffskyld

Russen som er siktet for voldtekt av en medruss i Tønsberg, erkjenner ikke straffskyld. I Oslo har politiet ingen mistenkte etter voldtektsanmeldelsen fra russetreffet Tryvann.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Meldingene om de to anmeldte voldtektene kom begge inn til politiet natt til 1. mai.

I Tønsberg tok en 19 år gammel kvinne kontakt med legevakta og fortalte at hun hadde blitt voldtatt. Hendelsen skjedde på messeområdet i byen, der flere russ var samlet.

18-åringen som er siktet i saken, ble pågrepet på stedet. Fredag ettermiddag ble han imidlertid løslatt etter å ha vært i avhør hos politiet.

– Han erkjenner ikke straffskyld for forholdet, sier jourhavende jurist i Vestfold politidistrikt, Katrine Christensen Brygard, til NTB.

Hun opplyser at politiet ikke ser noen grunn til å fremstille mannen for varetektsfengsling.

Også den fornærmede og flere av dem som var på russetreffet, har vært i avhør.

– Vi vil fortsette med etterforskningen mandag. Det er flere vi skal snakke med, og så vil det bli vurdert hva som gjøres videre, sier Brygard.

Anmeldte voldtekt på Tryvann

I Oslo satte også politiet i gang etterforskning etter at en ung kvinne på russetreffet på Tryvann anmeldte en voldtekt rundt klokken 1.30.

– Hun ble kjørt til legevakt. Vi har sikret spor og dro både til Tryvann og til legevakten med patruljer, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB tidlig fredag.

Fredag kveld var det fremdeles ingen pågrepne i saken og heller ingen mistenkte, opplyser vaktleder Janne Kroglund ved Oslo politidistrikts kriminalvakt.

– Vi fortsetter undersøkelser omkring det som har skjedd, og skal ha avhør av fornærmede etter hvert, sier Kroglund til NTB. Hun ønsker ikke å oppgi jentas alder.

Vold og støy

Flere av landets politidistrikter meldte om voldshendelser, bråk, støy og forsøpling natt til 1. mai, og i mange av meldingene er russen involvert.

– Politiet har mottatt et tjuetalls klager på støy fra russen i hele Vestfold, opplyste Vestfold politidistrikt.

Politiet i Asker og Bærum meldte om klager på støy fra russen ved Askerhallen. I 6-tiden var musikken slått av og 30-40 russ ryddet opp etter seg.

Politiet i Sogn og Fjordane meldte også om gjentatte justeringer av russebussenes lydnivå.

I Narvik ble en gutt påkjørt av en russebil ved Ornesvika. Gutten ble kjørt til sykehus for sjekk og hendelsen etterforskes av politiet i Narvik, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder