En 39-åring er i Gjøvik tingrett dømt til ni års forvaring for gjentatte overgrep mot barn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

39-åring dømt til ni års forvaring for overgrep

En 39-åring som var tiltalt for flere tilfeller av overgrep mot barn og produksjon av overgrepsmateriale, er i Gjøvik tingrett dømt til ni års forvaring.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mannen er dømt for å ha forgrepet seg på seks småjenter. Aktor mente gjentakelsesfaren var stor, noe retten var enig i, skriver avisen Hadeland. En av jentene mannen er dømt for overgrep mot, er hans niese, som han ifølge dommen skal ha forgrepet seg på fra hun var tre til hun var ti år gammel.

– Verken behandling eller straff har vært tilstrekkelige korrektiver til å forebygge dette. Det er en overhengende risiko for gjentakelse, sa aktor Torbjørn Klundseter i sin prosedyre, der han ba om ti års forvaring. Retten slo av ett år, delvis på grunn av lang saksbehandlingstid.

39-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i 2015.

Mannen, som tidligere er dømt for nedlasting og oppbevaring av overgrepsmateriale, skal ifølge dommen ha begått seksuelle overgrep mot barn over en tiårsperiode.

Også flere av de andre jentene var under ti år da overgrepene skjedde. 39-åringen ble i tillegg dømt for å ha fotografert eller filmet flere av overgrepene. Han har erkjent det vesentlige i tiltalen, ifølge aktor.

Kripos brukte flere måneder på å gå gjennom alt materialet på 39-åringens datamaskin. Der fant de over en halv million bilder og nesten 3.000 filmer med til sammen 475 timer som viser overgrep mot barn.

Foruten forvaringsstraffen dømmes mannen også til å betale oppreisning til de seks ofrene i saken. En jente får 225.000 kroner, en annen 125.000 kroner, mens de andre ofrene får 10.000 og 15.000 kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder