Togene kjører normalt fra tolv

(VG Nett) Strekningen mellom Oslo S og Skøyen vil åpne igjen ved 12-tiden etter at en brann skapte problemer søndag kveld.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

FORSINKET: På grunn av brann i kabler ved Skøyen har flytoget blitt tvunget til å snu før stasjonen på vei sørover. Det gjør ledelsen opprørt. Foto: Jan Ovind

Han har tilkalt ansatte på påskeferie for å få fart på sakene etter at det søndag kveld brøt ut en brann i en kabelgrøft på Skøyen stasjon.

- 27 store kabler brant opp. Jeg kan ikke huske at noe lignende har skjedd på lenge, forklarer Ruud. Det jobbes nå med å skjøte alle disse kablene og kjøre tester på dem.

All lokaltogtrafikk mellom Oslo S og Skøyen har vært rammet av kabelbrannen. Regionstog og godstog har kunnet kjøre over Hønefoss. Men enkelte regionstog og Flytoget har slitt.

Ledelsen i Flytoget er opprørte av brannen.

- Dette er ille, og det er kundene dette i første rekke går ut over. Men det rammer også oss som selskap, og vi må ta regningen. Dette føyer seg inn i rekken av små og store hendelser som gir forsinkelser og innstilte tog. 75 prosent av våre innstilte avganger skyldes dårlig infrastruktur. Med vår servicegaranti, blir dette dyrt i lengden, sier administrerende direktør i Flytoget, Thomas Havnegjerde til Aftenposten.

- Det har vært satt inn busser og maxi-taxier, men forsinkelser har det naturligvis blitt, sier Ruud som ikke vet årsaken til brannen, men utelukker sabotasje.

På veiene går trafikken stort sett som normalt, men på riksvei 5 ved Lundebotnen mellom Skei og Fjærland i Sogn og Fjordane er veien stengt på grunn av ras. Det samme er den mellom Nikkeby og Hellnes i Troms.

Les flere viktige veimeldinger her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder