REDNINGSAKSJON: To redningsskøyter, en båt fra brannvesenet og et redningshelikopter ble brukt for å lete etter personen som ble funnet død. Foto: VG-tipser

Person omkom etter båtulykke utenfor Ålesund

En person omkom etter en båtulykke i Heissafjorden utenfor Ålesund. Flere redningsfartøyer og redningshelikopter søkte etter vedkommende.

 • NTB

Artikkelen er over to år gammel

– Vedkommende ble funnet livløs klokken 09.44 søndag morgen, opplyser vakthavende redningsleder Owe Frøland i HRS Sør- Norge til NTB.

Politiet i Møre og Romsdal bekrefter søndag ettermiddag at personen er omkommet. Hendelsesforløpet er ikke klarlagt, men politiet starter nå med etterforskning for å prøve å bringe på det rene hva som har skjedd.

Det var klokken 08.36 søndag morgen at Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om en båt som gikk i ring ved Sævollen i Heissafjorden utenfor Ålesund.

Teinetau

Redningsskøyta ble varslet og sendt ut, og fant en fritidsbåt uten folk om bord med motoren i gang. Den hadde satt seg fast i et teinetau.

– Vi kontaktet brannvesen og dykkere som var på vei ut til stedet da vi ble varslet av publikum om noen rop om hjelp som var hørt fra Tyskholmen i Borgundfjorden litt lenger inn i fjorden, sier Frøland.

Redningsskøyta ble omdirigert til holmen samtidig som en privatperson også var på vei ut til holmen i egen båt etter å ha hørt ropene.

– To personer ble plukket opp fra holmen og kunne bekrefte at det hadde skjedd en ulykke, og at en tredje person manglet, opplyser Frøland.

Ved midnatt

Søket etter den tredje personen ble satt i gang i området ved Tyskholmen med to redningskøyter og en båt fra brannvesenet samt fra Kystverket.

Også et redningshelikopter som var på vei opp til området i forbindelse med en annen hendelse ble satt inn i letingen. Vedkommende ble funnet etter kort tid.

Etter alt å dømme har ulykken skjedd mellom midnatt og klokken ett natt til søndag.

Flere artikler

 1. To personer bekreftet døde etter vannscootertur ved Hvaler

 2. To personer omkom i arbeidsulykke på tankskip

 3. Redningsskøyte kjørte på land og knuste naust på Sunnmøre

 4. Småfly styrtet ved Svolvær – to personer døde

 5. Gutten (1) som falt i elven i Geiranger er omkommet

Fra andre aviser

 1. Person omkom etter båtulykke utenfor Ålesund

  Bergens Tidende
 2. Ung fridykker funnet død i Lindås

  Bergens Tidende
 3. Mann funnet omkommet i sjøen i Sund

  Bergens Tidende
 4. To menn døde i skipsulykken ved Stadlandet

  Aftenposten
 5. Fikk seilbom i hodet – har funnet sko etter savnet mann

  Aftenposten
 6. Håper fortsatt å finne savnet mann i live på Helgelandskysten

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder