SÅPEGLATT: Veitrafikksentralen er i gang med å salte, og vil fortsette med det utover dagen på grunn av glatte veier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Advarer mot glatte veier på Østlandet – flere ulykker lørdag morgen

Synkende temperaturer på Østlandet kan gi glatte veier. Veitrafikksentralen advarer lørdag morgen om dette, samtidig som politiet melder om flere ulykker.

Veitrafikksentralen øst meldte litt før klokken åtte om at synkende temperaturer kan føre til stedvis glatte veier. De skrev også at de har saltet veiene og vil fortsette med dette utover dagen.

– Vi har ikke mottatt noen spesifikke meldinger om noen hendelser per nå. Men det er vinter, så det kan være stedvis glatt på noen veier, sa trafikkoperatør Turid Norman til VG litt før klokken ni.

Hun ber folk være forsiktige og ha det i bakhodet at det kan være glatt noen steder.

Også Vegtrafikksentralen Sør advarer om stedvis svært glatte veier i Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

les også

Svært glatte veier på Østlandet

Østfold spesielt utsatt

Rundt Mosseporten skal det ha vært tre ulykker melder Øst politidistrikt om på Twitter.

Først skal en bil ha snurret på E6 i Moss mellom Storebaug og Mosseporten, før en annen bil gjorde det samme nord for Mosseporten i retning nord.

Like over klokken 10.30 melder politiet om nok en ulykke, da også en bil med henger har snurret og stenger E6 nord for Mosseporten.

I samme politidistrikt meldes det også om en ulykke på Skjetten, hvor to biler er involvert og det pågår manuell dirigering. Også her skriver de at det er glatt.

Det har også vært en ulykke i Sarpsborg på fylkesvei 114 hvor to biler med til sammen tre personer har kollidert.

– Det har vært flere tilfeller, kanskje fem-seks ulykker på morgenkvisten, sier operajsonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knudsen, til VG.

Spesielt E6 i Østfold rundt Moss er ekstra utsatt, opplyser hun om.

les også

Uværet i Nord-Norge: – Ta hensyn og ikke gå i rasutsatte områder

– Tilbakemeldingene går på at det er veldig glatt i distriktet. Veivesenet er på ball, men det er veldig glatt.

Selv om det er vinter mener Knudsen at dette er flere ulykker enn normalt. Heldigvis skal det ikke ha vært noen ulykker hvor det har endt med større personskader utenom smerte i en nakke, opplyser operasjonslederen om.

– Vi henstiller alle til å kjøre etter værforholdene og tilpasse farten etter føreforhold og kjøreferdigheter, sier hun videre.

Minde ulykker i Oslo

På E6 i Dal i Akershus har også en personbil med med en voksen og tre barn kjørt av veien ved halv ti-tiden, uten at noen ble skadet. Som følge av ulykken ble høyre felt stengt i en kort periode.

Rundt samme tid tvitrer Oslo politidistrikt om en ulykke på Enebakkveien ved Klemetsrud.

– Ved den siste ulykken på Klemetsrud er det glatte veier, så det er nok en kombinasjon av det og høy hastighet som har ført til ulykken, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG like etter ulykken.

les også

Såpeglatte veier skapte ulykkesmorgen på Østlandet

Han sa det ikke skal være noen trafikale problemer, og at føreren kom uskadet fra utkjøringen.

Tidligere på dagen ble det også meldt om en trailer som kjørte ut ved Maridalsveien i Oslo og sperret hele veien. Den kom seg derimot løs selv, opplyser Stokkli om.

Samtidig advarer han mot at føreforholdene kan fortsette å være utfordrende utover dagen.

– Det er klart det kan bli underkjølt fuktighet på veiene hvis et blir kaldt. Og hvis det ikke saltes godt nok, kan det bli glatt der det ikke kjører så mange biler, sa operasjonslederen.

På Klokkarstua i Hurum kjørte en gassdrevet bil av veien. Føreren av bilen, en mann i 40-årene, opplyste til politiet at bilen mistet veigrepet før den havnet utenfor veien og landet på taket. Ingen personer ble skadd i utforkjøringen, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder