PÅ VEI INN I LEILIGHETEN: Politiet iført skuddsikre vester og hjelmer i Suhms gate på Majorstuen. Foto: MATTIS SANDBLAD

Mann angrep billettkontrollør og barrikaderte seg i leilighet

En mann barrikaderte seg mandag kveld i en leilighet i Oslo og kastet glass og kniver ut på gaten, etter å ha bitt og slått en billettkontrollør med knokejern.

Ved midnatt melder Oslo-politiet at de har tatt seg inn i leiligheten og pågrepet ham. Mannen i midten av trettiårene satte seg til motverge.

– Han sitter nå i arresten og vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre. Han ble kjørt via legevakten før han ble tatt til sentralarresten, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet tirsdag morgen.

Angrep billettkontrollør

Politiet rykket til Suhms gate på Oslos vestkant etter at en billettkontrollør ble angrepet og skadet på trikken. Mannen løp fra stedet og barrikaderte seg i en leilighet.

– Vi fikk melding klokken 19.30 om en mann som nektet å betale for seg på trikken. Han havnet i et basketak med kontrolløren, slo ham med et knokejern og bet. Han stakk av, men han er sporet opp i en leilighet i Suhms gate, sa Gjermund Stokkli ved operasjonssentralen til VG mandag kveld.

– Vi har isolert leiligheten, men gaten er stengt fordi han kaster glass og kniver ut av leiligheten.

POLITIAKSJON: Politiet på plass ved Suhms gate på Majorstuen i Oslo mandag kveld. Foto: MATTIS SANDBLAD

Kjenning av politiet

Ved 21.30-tiden mandag kveld sa Stokkli at forhandlet med mannen. En halvtimes tid senere forsøkte de å ta seg inn i leiligheten.

Den mistenkte mannen hadde uttalt at han hadde våpen, og politiet nærmet seg leiligheten iført skuddsikre vester og hjelmer.

Mannen er tidligere kjent av politiet.

– Hendelsen kan skyldes et sykdomstilfelle eller rus, men per nå er det ikke gjort noen vurdering opp mot det, sier operasjonsleder Vidar Pedersen tirsdag morgen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder