Mann skutt i leggen: Politiet rykket ut etter melding om trusler

Det var en mann i slutten av 20-årene som ble skutt i leggen av politiet i Drangedal onsdag. Politiet går nå ut med flere opplysninger om hendelsen.

Politiet har så langt vært svært ordknappe om hendelsen.

Spesialenheten har satt i gang rutinemessig etterforskning av saken. De ønsker ikke å kommentere saken torsdag.

– Bakgrunnen for hendelsen var en melding til politiet om trusler, sier påtaleleder Guro Siljan i Telemark til VG.

Hendelsen fant sted ved Bråtheia i Drangedal i Telemark. Onsdag fortalte naboer i området til VG at de hørte flere skudd.

– Vi hadde vært inne og spist middag. Så gikk vi ut og satte oss på terrassen, hvor vi satt og snakket. Så hørte vi fem skudd, først tre og så to til, fortalte den ene naboen til VG.

Mannen som ble skutt er bosatt i Drangedal. Han er tidligere domfelt – sist for grovt tyveri og oppbevaring av narkotika i 2013. Han ligger fortsatt på sykehuset. Helsetilstanden er ukjent, opplyser politiet.

Han er nå anmeldt for trusler, som blir etterforsket av Sør-Øst politidistrikt.

Påtaleleder Siljan vil ikke gå inn på hvor mange fornærmede det er i saken, men sier at hun ikke kjenner til at det er noen relasjon mellom partene.

– Jeg kan ikke gå nærmere inn på hendelsen og hvorfor det ble løsnet skudd. Spesialenheten skal nå blant annet vurdere om den vurderingen var riktig, sier Siljan.

Hun vil heller ikke svare på om mannen var bevæpnet, hvor han befant seg da han ble skutt eller hvor mange skudd som ble løsnet.

– Vi har ganske mange vi vil snakke med i forbindelse med trusselsaken. Det er ikke gjennomført formelle avhør. Dette vil vi gjøre neste uke, sier påtalelederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder