VENTER: Passasjerer venter på å bli evakuert fra toget på Gjøvikbanen. Til venstre sitter Mohamad Abdulallim. Mannen med lua heter Robin Løvelie, sistemann er Lars-Erik Narvesen. Foto: VG-tipser

Tog krasjet med tre på Gjøvikbanen

Fire timer senere venter fortsatt flere passasjerer på evakuering.

Et tog på vei fra Gjøvik til Oslo kjørte rundt klokken 18 inn i et tre. Det er ikke meldt om personskader, men arbeidet med å evakuere passasjerene tar tid og er ikke ferdig i ti-tiden fredag kveld.

– Treet har gått opp på taket og ødelagt strømavtagerne, som forsyner toget med strøm. Da har man ikke muligheten til å flytte toget videre, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

Kalde passasjerer

– Konduktørene er kjempesnille, det er ikke det. Men det blir mye venting og det er kaldt her. Det har ikke vært strøm her på flere timer, sier passasjer Robin Løvelie.

Bane Nor bruker en dieseldrevet, skinnegående arbeidsmaskin til å hente ut seks og seks passasjerer. Løvelie har bestemt seg for å vente sammen med Mohammad Abdulalin, som han ble kjent med på toget.

Abdulalin forteller at han har problemer med å gå og sitter i rullestol, noe som vanskeliggjør evakueringen.

– Vi har fått beskjed om at vi skal taues, fordi fronten av toget er knust. Den har tatt med seg strømtilførselen også, sier Abdulalin.

Han estimerer at omtrent halve toget sitter igjen klokken kvart på ti.

Lundeby i Vy opplyser at Gjøvikbanen er stengt mellom Jaren og Gjøvik, hvor det går buss for tog.

– Når regner dere med at alle er ute?

– Det greier vi ikke å estimere, men de jobber så fort de kan. Det er i overkant av 50 passasjerer om bord, sier han til VG i 2140-tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder