Fikk 20.000 i bot for å ha festet i karantene

En person som var i karantene er ilagt et forelegg på 20.000 kroner for å ha deltatt på en nabolagsfest på Nordmøre.

Artikkelen er over åtte dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Vedkommende, som er ansatt i helse- og omsorgstjenesten, hadde i perioden 10.–12. mars vært i kontakt med en bekreftet coronasmittet person og ble derfor ilagt 14 dagers karantene av sin arbeidsgiver. Dette pålegget brøt vedkommende ved å gå på en fest hos en nabo natt til lørdag 21. mars. Dette melder Møre og Romsdal Politidisktrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Vedkommende hadde selv testet negativt for covid-19, men man skal likevel overholde karantenen. Vedkommende angret seg etter festen og informerte selv sin arbeidsgiver, som meldte fra til oss, sier politiadvokat Mathias Häber ved Møre og Romsdal Politidistrikt.

Dette er det første forelegget i i Møre og Romsdal som er knyttet til brudd på smittevernslovens paragraf 4.3 om karantenebestemmelser.

– Inntrykket mitt er at folk generelt tar reglene på alvor, og det bør de også gjøre. Om ikke forelegg vedtas, tas saken til retten. Men i dette tilfellet er forelegget allerede vedtatt, sier politiadvokaten.

– Vi vil oppfordre folk til å overholde karantenebestemmelsene og forholde seg til de rådene som kommer fra helsemyndighetene, sier Häber.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder