Mann i 40-årene omkom i forbindelse med slakting av gris

I forbindelse med slakting av gris på en gård har en mann i 40-årene omkommet på en gård på Namnå i Grue kommune.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.39 tirsdag. Mannen var hos en grisebonde for å bistå med slakting av gris da hendelsen fant sted.

– Mannen har ved et uhell blitt truffet av en boltepistol i mage/brystregionen. Det ble forsøkt gjenoppliving i lang tid, men livet hans sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt til VG.

En luftambulanse ble rekvirert til stedet. Svarstad sier hendelsen etterforskes som en arbeidsulykke.

– Vi har en formening om at boltepistolen har gått av ved et uhell og at mannen har truffet seg selv, men vi må ta høyde for alt. Avhør av vitner og krimtekniske undersøkelser på stedet vil gi klarere svar om hendelsesforløpet, sier Svarstad.

Hun sier kriminalteknikere har vært på stedet, og at politiet jobber med å avhøre vitner som har vært i nærheten.

– Boltepistolen er sendt til Kripos for undersøkelser. Men det viktigste nå er at pårørende blir tatt hånd om og fulgt opp, sier Svarstad.

– Tragisk

Namnå i Grue ligger ved Glomma nord for Kongsvinger. Bygda har knapt 400 innbyggere.

Ordfører i Grue, Rune Grenberg, sier til VG at han ikke har informasjon om hendelsen ut over det som er gjengitt i media.

– Det høres ut som en tragisk ulykke. Vi må sørge for at de som er rundt den som mistet livet blir ivaretatt på beste måte. Det er oppgaven nå.

Jordbruk og skogbruk har i lang tid vært den mest ulykkesbelastede næringen i Norge, ifølge Arbeidstilsynet. Husdyrbruk er den mest ulykkesutsatte delen av landbruket.

Det var fire dødsfall innen jordbruk i 2019, ifølge Arbeidstilsynet. Det var 29 dødsfall som følge av arbeidsskader i det landbaserte arbeidslivet i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder