Mistanke om nytt mesling-tilfelle

Det er mistanke om at enda en person i Oslo har blitt smittet av meslinger.

– Søndag fikk vi mistanke om meslinger hos en person som har vært på ferie i utlandet. Vedkommende har tatt prøver, men svarene på disse er ikke klare ennå, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo til VG.

Det har blitt påvist meslingsmitte flere steder i landet hittil i år.

Les også: Hvor mange av oss må være vaksinert for å hindre at smittsomme sykdommer sprer seg?

Senest forrige uke ble den svært smittsomme febersykdommen påvist hos en mann i 20-årene som oppsøkte legevakten i Oslo torsdag.

– Det som er spesielt i den saken, er at det er ingen kjent smittekilde. Vanligvis finner vi fort ut hvor smitten kan ha skjedd, men dette er foreløpig ukjent, sier Steen. Han legger til at mannen ikke hadde vært ute og reist.

– Det er mulig at det finnes en annen person i Oslo som også har hatt meslinger, men som ikke har vært klar over dette. Enten fordi vedkommende ikke tok kontakt med lege, eller fordi han eller hun tok kontakt, men likevel ikke fikk påvist sykdommen.

Han opplyser at mannen i 20-årene er på bedringens vei.

Siste helgen i april ble det påvist et tilfelle av meslinger hos en passasjer som befant seg på et Norwegian-fly fra Lisboa til Oslo. I mars ble det påvist flere smittetilfeller av meslinger, blant annet i Rogaland, Oslo og Akershus.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder