ØNSKER EFFEKTIVITET: Advokat Arvid Sjødin ønsker at Kripos skal bruke kortere tid på DNA-analysen i Birgitte-saken. Foto: Hugo Bergsaker

Advokat vil ha DNA-fortgang i Tengs-saken

Advokaten til fetteren til Birgitte Tengs, Arvid Sjødin, mener Kripos bruker for lang tid på å analysere DNA-bevis i saken.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs på Karmøy i 1995 er fortsatt uoppklart. Hennes fetter ble først dømt for drapet, men tre år senere ble han frikjent i Gulating lagmannsrett.
Fetteren ba i fjor om at DNA-prøver ble undersøkt på nytt, fordi moderne teknologi kan avsløre DNA-profiler det ikke var mulig å finne på drapsridspunktet i 1995.

Kripos er enige i at deler av bevismaterialet i Birgitte Tengs-saken egner seg for å bli undersøkt på nytt, men de ønsker å bruke tid på å finne ut hvor undersøkelsene skal gjøres, melder NRK.

Fetterens advokat, Arvid Sjødin, vil bruke det godkjente laboratoriet Gena i Stavanger for å spare tid.

- Folkehelseinstituttet har sagt at de ikke kan gjøre det, så derfor må vi gå utenom dem. Vi har et glimrende laboratorium i Stavanger som kan gjennomføre det, og som har sagt seg villige til å gjøre det for en billig penge, sier Sjødin.

Men politiet har det imidlertid ikke travelt, og vil bruke tid på å undersøke når og hvor de nye undersøkelsene skal gjennomføres.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder