BERØRER MANGE: Med unntak for de omdirigerte bergenstogene og togene på Gjøvikbanen, blir samtlige ruter til fra og gjennom hovedstaden berørt. Foto:Jan Ovind,VG

Full togstans fra Oslo S og vestover i helgen

På grunn av vedlikeholdsarbeid i Oslo-området i helgen, blir det buss for tog fra hovedstaden og vestover. Også tog i retning Lillestrøm og ruter gjennom Oslo blir berørt.

Artikkelen er over fem år gammel

Også regiontogene fra hovedstaden til Kristiansand, Stavanger og Bergen blir berørt av Jernbaneverkets arbeid på infrastrukturen i Oslo-området på går. Sørlandsbanen snur i Drammen, og det blir satt opp buss mellom Drammen og Oslo S, opplyser NSB. Bergensbanen kjøres over Roa uten stopp mellom Oslo og Hønefoss, mens det settes opp buss som følger togenes normale trasé.

Med unntak for de omdirigerte bergenstogene og togene på Gjøvikbanen, blir samtlige ruter til fra og gjennom hovedstaden berørt. Det gjelder i større eller mindre grad reisende på stasjonene Oslo S, Nationaltheatret, Skøyen, Lysaker, Sandvika, Asker, Drammen, Vikersund, Hønefoss, Bryn, Lillestrøm.

Østfoldbanen er også berørt av Jernbaneverkets arbeid, og det er satt opp buss for tog fra Ski stasjon til Mysen. Her ser Jerbaneverket for seg at arbeidsperioden vil vare i en 11 ukers periode fra 21. juni til 8. september.

Det settes opp busser på hele eller deler av strekningene Drammen-Oslo S og Lillestrøm-Oslo S. Disse stopper ikke på Nationaltheatret, og NSB anbefaler å bruke Ruters tilbud i hovedstaden for å komme seg til Skøyen eller Oslo S.

– Vi anbefaler reisende på berørte strekninger om å beregne ekstra god tid, og å orienterer seg om detaljene på våre nettsider eller appen, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB persontog.

Også Flytoget vil sette opp busser mellom Oslo S og Drammen.

Flere artikler

 1. Togtrøbbel i Oslo

 2. Her er de ubrukte tabbesvillene

 3. Store deler av Oslo S stenger i dag: 30.000 reisende blir rammet

 4. Dovrebanen stengt

 5. Oslo S holder stengt hele helgen

 6. Orker du å ta buss for tog enda et år? Bane Nor lover det blir bedre, men statistikken sier noe annet.

Fra andre aviser

 1. Oslo S er åpnet for trafikk

  Aftenposten
 2. Buss for tog gjennom sentrum lørdag

  Aftenposten
 3. Nå kommer folk tilbake på jobb – jernbanen svarer med å stenge Oslo S og kutte enda mer i togtrafikken

  Aftenposten
 4. Jernbaneverket: - Umulig å si når togene går igjen

  Fædrelandsvennen
 5. Buss for tog flere steder i pinsen

  Aftenposten
 6. 14.000 togavganger blir innstilt på grunn av vedlikeholdsarbeid i sommer

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder