FRP-PROFILEN: - Hvor er de som står opp for og er rasende for en lærer som har mistet jobben på grunn av sine meninger? Der kveles man av det politisk korrekte, sier Carl I. Hagen. Foto:Krister Sørbø,VG

Frp-toppen med knallhardt innvandringsoppgjør: Carl I. Hagen: - Norge «snikislamifiseres»

Frykter ekstremist-terror

Krever strengere innvandringspolitikk

Kjemper for Pegida-talsmann

Rødt: - Drar muslimkortet

I kjølvannet av terroren i København kommer Carl I. Hagen med følgende melding: Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner når det gjelder snikislamifiseringen?

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen la mandag kveld ut en melding på sin Facebook-side som allerede har utløst et skred av reaksjoner i sosiale medier. Etter markeringen i København, hvor over 40000 mennesker tok avstand fra ekstremisme, publiserte Hagen denne meldingen:

«Flott seremoni fra Danmark etter en islamists myrderier. Alle stiller opp! Veldig bra! Hvor er dere alle når det gjelder Max Hermansen i Oslo som måtte sykmelde seg fordi han ble truet av muslimske elever som ikke likte hans private og personlige synspunkter om Islam på Facebook?», skrev Hagen – og fortsatte:

«Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner når det gjelder snikislamifiseringen og den voksende ettergivenhet for press fra ulike islamske pressgrupper i skole, høyskoler, universiteter og arbeidsliv? Når det gjelder pressen med VG i spissen. Sov godt videre!», heter det i meldingen.

– Han blir mobbet

Max Hermansen er talsmann for den islamkritiske organisasjonen Pegida, og i januar i år ble det kjent at han ikke var ønsket i deltidsjobben som lærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel i Oslo som følge av hans synspunkter.

– Vi er vitne til at en lærer er sykmeldt fordi han ikke tør å gå på jobben. Han blir mobbet og truet av elever for meninger han har gitt uttrykk for på Facebook. Det er nesten bare meg som har vært opptatt av det prinsipielle: Han skal ikke miste jobben på grunn av sine meninger på Facebook. Ytringsfriheten skal være for alle – selv for dem som ikke er politisk korrekte. Der er jeg skuffet over pressen, for det er ingen som har intervjuet hans elever og rektor, sier Carl I. Hagen til VG.

– Det har vært intervjuer med elevene?

– Et intervju med Nettavisen hvor noen gir uttrykk for at han har meninger som er fæle. Men det er ikke grunn til at han ikke skal jobbe. Her synes jeg avisene har vært unnfallende, sier Hagen som er gruppeleder for Frp i Oslo bystyre.

MELDINGEN: Denne meldingen la Carl I. Hagen ut på sin Facebook-side mandag kveld. Foto: ,

Møter kritikk

Hagens kommentar er likt av over 800 personer og delt over hundre ganger. I kommentarfeltet er det imidlertid en rekke kritiske røster. Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Hagen leverer «solid under minstemål at det bare er trist».

- Hva tenker du om tidspunktet for publisering av meldingen din – kort tid etter angrepet i København?

– Jeg konstaterer at det er tusener som står opp for ytringsfrihet, og det er glimrende og flott. Hvor er de som står opp for og er rasende for en lærer som har mistet jobben på grunn av sine meninger? Der kveles man av det politisk korrekte, sier Carl I. Hagen.

GLAD FOR STØTTE: - Det er direkte farlig å komme med kritikk av islam, sier Max Hermansen som er glad for støtten fra Carl I. Hagen. Foto:Trond Solberg,VG

– Selvsensur

– Du nevner «snikislamifisering» i kommentaren. Hva legger du i det?

– Hvis en islamist hadde drept Max Hermansen, hadde det sannsynligvis vært en betydelig større reaksjon. Hittil har de truet ham, og han er ikke på jobb på grunn av hans meninger. Har du lagt merke til hvem som står for de voldelige demonstrasjoner? Det er Blitz-gjengen som protesterer mot Pegida. Pegida står fredelig og rolig. De som er truende, er motdemonstrantene, sier Hagen.

– Du mener «snikislamifisering» pågår i høyeste grad i Norge?


– Det gjør det vel. Område etter område er det selvsensur når det gjelder kritikk av islam og islamsk ekstremisme, sier han.

Refser pressen

– Pressen får også gjennomgå?

– Hvor har man vært når det gjelder Max Hermansen? Hvor har de vært når det gjelder de som protesterer mot Pegida som er voldelige? sier Hagen.

Frps gruppeleder i Oslo er bekymret for utviklingen i Europa.

– Visst er det skremmende. Europa er i ferd med å endre karakter. Deler av Oslo er i ferd med å endre karakter. Det er flere skoler i Oslo som snart ikke har en eneste norsk elev, sier Hagen.

Carl I. Hagen, som var leder i Frp fra 1978 og frem til 2006, mener det kun er et spørsmål om tid før Norge kan bli rammet av terror.

– Det er bare et tidsspørsmål. Så vidt PST har sagt er det 30–40 som er i Syria og kriger for IS. De som støtter IS, er vi i realiteten i krig med, og de er landssvikere og må i realiteten pågripes for landssvik. Vi har stilt oss til rådighet for å bekjempe IS, og da er de som kriger for IS i krig med Norge og må behandles tilsvarende. Jeg vil ha bedre lovhjemler for at det er landssvik, sier Hagen.

– Luksus i Norge

Frp-profilen mener Norge må innføre en langt strengere innvandrings- og flyktningpolitikk.

– Når vi tar imot flyktninger, kunne vi hjulpet 15 til 20 familier i nærområdene. Man plukker ut noen få til luksus i Norge, sier Carl I. Hagen som har ett ønske for debatten:

– At man blir langt mer kritisk overfor å gi etter for islamsk press. Det være seg å endre menyer og slikt, at vi skal tilpasse menyer i skoler, fengsler og sykehus for at muslimene ikke skal få noe de ikke tåler. Vi skal ta hensyn, men vi trenger ikke å endre egne spisevaner, sier han.

REAGERER: - Når det går litt dårlig på meningsmålingene, drar han muslimkortet. Han gir blaffen i om det gjør det vanskeligere å isolere de muslimske ekstremistene så lenge han får noen ekstra velgere, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto:Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix,

– Frp har særegent ansvar

Rødt-leder Bjørnar Moxnes reagerer kraftig på Hagens uttalelser.

– Jeg synes Frp har et særegent ansvar for å være tydelige mot muslimhat siden de mer enn noen andre norske partier har bidratt under forestillingen om at muslimer truer Norge og norske verdier. Frp har, som Carl I. Hagen nå gjør, sauset sammen vanlige, fredelige muslimer med de farlige ekstremistene, sier Bjørnar Moxnes til VG.

Og legger til:

– Han prøver å gjøre dette til en debatt om for eller imot islam – ikke for eller mot fundamentalisme. Det er akkurat dette ekstremistene ønsker. De som utførte terror både i Paris og i København, ønsker en dypere konflikt mellom muslimer og majoritetsbefolkningen i vestlige land. Ekstremistene ønsker mest mulig splid, og mest mulig mistenkeliggjøring slik at andre muslimer kan trekkes til ekstremistene, sier Moxnes.

– Drar muslimkortet

Bjørnar Moxnes har lite til overs for tidspunktet for Carl I. Hagens utspill.

– Det siste vi trenger nå er politikere som prøver å bruke en tragisk hendelse i København for å piske opp mer mistro. Kynisk sett så vet han at det tjener Frp. Når det går litt dårlig på meningsmålingene, drar han muslimkortet. Han gir blaffen i om det gjør det vanskeligere å isolere de muslimske ekstremistene så lenge han får noen ekstra velgere, sier han.

Glad for Hagen-støtte

Pegida-talsmann Max Hermansen er glad for Carl I. Hagens støtte.

– Ja, absolutt. Fordi vi har en islamisering av Norge, og det er direkte farlig å komme med kritikk av islam. Samtidig må det skje endringer i norsk politikk når det gjelder innvandring, og det må skje noe med norsk skole slik at vi får flere av de sinte unge mennene gjennom norsk skole, sier Hermansen. Og legger til:

– Han (Carl I. Hagen) har jo skjønt dette i 30 år – at vi får store problemer med å få så mange muslimer til Norge, sier Max Hermansen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder