Her er politiets bilder av kålrabikanonen

En mann i 50-årene ble skadet da den hjemmelagede kålrabikanonen eksploderte i Nordland på lørdag.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ulykken skjedde i 22.30-tiden lørdag kveld i Plurdalen i Nordland. Den hjemmelagde kålrabikanonen, som ifølge politiet er laget av en 200-liters varmtvannstank fylt med gass, eksploderte.

Et øyenvitne forteller til VG at ulykken skjedde i forbindelse med en bursdagsfeiring, hvor noen personer bestemte seg for å tenne på kålrabikanonen.

En mann i 50-årene fikk bruddskader som følge av eksplosjonen.

– Han var bevisst, men han hadde veldig vondt i armen. Det skal ha vært et godt trykk så han ble løftet opp i luften før han datt ned igjen på bakken, fortalte operasjonsleder Anne-Line Finanger i Helgeland politidistrikt til VG lørdag kveld.

Han ble fraktet til Helgelandssykehuset etter ulykken lørdag. VG har vært i kontakt med sykehuset mandag og de bekrefter at pasienten ble utskrevet etter klokken 17 søndag og at det ellers ikke er noe nytt å melde i saken.

Etterforskes

Det ble opprettet straffesak etter ulykken, i og med at det har vært personskade.

Helgeland politidistrikt opplyser mandag at det er opprettet en undersøkelsessak og at det nå er opp til juristen å sjekke om det foreligger straffbare forhold.

Politiet har ikke mottatt ny informasjon eller dokumenter i saken.

– Ulykken blir rutinemessig etterforsket, bekreftet operasjonsleder Martin Skjervagen overfor VG søndag.

Mer kjent enn kålrabikanon er den hjemmelagede potetkanonen.Potetkanon er laget av plastrør, med et forbrenningskammer som bruker startgass eller andre typer brennbar gass. Gassen antennes, og eksplosjonen som oppstår gjør at prosjektilet, en potet, flyr ut av røret.

Har du lest? Skjøt etter båt med potetkanon

Kålrabi, eller kålrot som grønnsaken også kalles, er større og tyngre enn potet, og mye brukt i form av kålrabistappe, som tilbehør til pinnekjøtt. Som ammunisjon er kålrabi imidlertid relativt ukjent for politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder