SKUTT I BILEN: Imran Saber ble skutt mot mens han satt i bilen sin ved Jordal skole i Oslo søndag kveld. Flere skudd ble løsnet da han skal ha prøvd å flykte. Foto: Trond Solberg

- Imran Saber brukte ikke skuddsikker vest

Skutt flere ganger - overlevde

(VG Nett) Advokaten til Imran Saber (32) avviser at klienten brukte skuddsikker vest da han ble skutt flere ganger søndag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg kan bekrefte at han ikke hadde skuddsikker vest på seg da han ble skutt. Jeg ønsker ikke å trekke noen konklusjon ut i fra det, sier Imran Sabers bistandsadvokat Øystein Storrvik til VG Nett.

Søndag kveld ble Saber skutt mot syv ganger ved Jordal skole i Oslo, i det politiet mener er et nøye planlagt og kaldblodig drapsforsøk.

BAKGRUNN: Toskas «høyre hånd» skutt i Oslo

Politiet har tidligere opplyst at Saber hadde på seg skuddsikker vest da han troppet opp til det som skal ha vært et avtalt møte på Oslos østkant.

- Tydelig preget

VG Nett har så langt ikke fått kontakt med politiet for å få kommentert de nye opplysningene.

Ifølge Aftenposten.no opereres Saber på nytt på Ullevål sykehus i kveld.

- Jeg har vært i kontakt med ham i dag, og han er tydelig preget av skadene, sier Storrvik.

- Jeg kunne selv se at han var truffet av flere skudd rundt om på kroppen. Det er utrolig at han overlevde, legger bistandsadvokaten til.

- Hva har han fortalt politiet?

- Det har med etterforskningen å gjøre, og jeg ønsker ikke å kommentere det nå.

Den skadde 32-åringen ble truffet av flere skudd. Han er kjent som David Toskas «høyre hånd», «finansministeren», eller gjerne bare «Skrue». Han ligger nå på Ullevål universitetssykehus, men tilstanden er ikke livstruende.

Vil ikke samarbeide med politiet

32-åringen er innblandet i en rekke konflikter med andre kriminelle, blant annet i gjengmiljøet.

VITNE: - Så gjernigsmannen i øynene før han skjøt Skrue

- Han har mange fiender, sier en politikilde til VG Nett.

32-åringen har mange venner i den norsk-pakistanske B-gjengen, og ble blant annet avbildet sammen med flere av disse da gjengbrødrene møtte fotballstjernen Pelé for tre år siden.

For snaue tre måneder siden ble det avfyrt flere skudd i en boligoppgang på Tøyen i Oslo. Politiet gikk da ut fra at 32-åringen var målet, selv om døren som ble truffet tilhørte naboleiligheten hvor det for tiden ikke bodde noen.

Saber gjorde det søndag kveld klart overfor politiet at han ikke ville fortelle dem noe om hvem som kunne stå bak skuddene.

Bistandsadvokat Storrvik ønsker ikke å kommentere dette.

- Alle spørsmål knyttet til etterforskningen må rettes til politiet, er alt han vil si.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder