NYTT SØK: Her sette operatør Odd Erik Bøgeberg i Arctic Seaworks undervannsbåten i sjøen i Sørfjorden i Troms, hvor den skal lete etter levningene etter Per Vålnes.

Leter med undervannsbåt etter Vålnes

SØRFJORDEN (VG) Her søker undervannbåten etter Per Vålnes, noen få hundre meter fra stedet politiet fant to avlivede hunder fra hans kennel nedgravd tidligere i sommer.

 • Thor Harald Henriksen

Artikkelen er over syv år gammel

Politiet gjorde funnet av de to hundene i juni, etter markeringer fra likhund.

Politiet mener Vålnes ble drept på sin egen 50-årsdag for snart to år siden.

- Hundene var avlivet, sannsynligvis med slaktemaske. Dette har skjedd etter at Per Vålnes forsvant høsten 2011, forteller lensmann Trygve Møllebakken til VG.

Hundene lå en halv meter under bakken i fjæra, og ble gravd opp med gravemaskin. Møllebakken bekrefter at letingen etter hundene skjedde som følge av opplysninger politiet har fått i avhør.

Møllebakken forteller også at likhunder har gjort markeringer på lukt fra havet på dette stedet.

- Funnet gjør dette området svært interessant for oss, sier lensmannen.

Hundelikene ble funnet etter at politiet og mannskaper fra Forsvaret tidligere i sommer gjennomsøkte gården ved Storsteinnes i Balsfjord kommune, og skogsområdet rundt.

HUNDELIK: Her fant politiet de to hundelikene nedgravd tidligere i sommer. Hundene stammet fra den drapssiktede kvinnens og Per Vålnes´ kennel, bekrefter lensmann Trygve Møllebakken.


Sørfjorden ligger en drøy halvtimes kjøring fra hjemgården til Vålnes og hans tidligere samboer (41), som nå sammen med to Balsfjord-menn er siktet for drap.

To av de siktede har tilknytning til området hvor det torsdag formiddag ble igangsatt nye søk i fjorden, fra kystvaktskipet «Heimdal».

Dykkere fra Forsvaret søkte tidligere i år i området, uten å gjøre funn. Undervannsbåten skal nå lete på dypere vann etter Vålnes. Selv om det er høye fjell på begge sider av fjorden, er det bare rundt 50 dypt i leteområdet som er rundt en halv kvadratkilometer stort.

Mannskap fra firmaet Arctic Seaworks i Hammerfest er leid inn for å gjennomføre søk med fjernstyrt undervannsbåt. Hvor lang tid søket vil ta, er fortsatt usikkert.

- Det kommer an på bunnforholdene. Er det flat leirebunn, kan vi søke i en breddde på 60 meter. Er det stein og kupert, må vi bruke lenger tid. Det kan ta dager, sier Isak Wøhni i Arctic Seaworks til VG.

Ved hjelp av sonar kan undervannsbåten finne uidentifiserbare objekter på bunnen. Når slike blir påvist, brukes kameraet for å sjekke nærmere hva det er.

Hvis søket i Sørfjorden blir resultatløst, vil politiet undersøke om Vålnes kan ha blitt skjult i eller under betongen i det nye tilbygget til Vollan Gjestestue i Nordkjosbotn, hvor to av de siktede tidligere jobbet.

Mer om

 1. Vålnes-saken

Flere artikler

 1. - Det kan være ingenting, eller det kan være noe

 2. Vil lete etter Per Vålnes med betongradar

 3. Denne maskinen kan finne Per Vålnes

 4. Vil gjennomføre nye søk etter Per Vålnes

 5. - Ubehagelig med liksøk hos oss

Fra andre aviser

 1. Liksøk med georadar etter savnet 50-åring

  Aftenposten
 2. Avslutter søk etter Vålnes

  Aftenposten
 3. Undervannssøk etter savnede Per Vålnes

  Fædrelandsvennen
 4. Politiet skal bore etter Per Vålnes

  Aftenposten
 5. Frykter at drapsoffer er støpt ned i betongen

  Aftenposten
 6. Politiet: Minst 50 prosent sjanse for å finne Per Vålnes

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no