GRÅVÆR: Skyer, regn og noen dager med fint vær er det Oslo-folket kan vente seg. Foto:Sara Johannessen,NTB scanpix

Meteorologenes varsel: Regn, regn, regn

Venter du på late dager ved stranden bør du smøre deg med tålmodighet og pakke regntøy.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen

Artikkelen er over fire år gammel

Tidligere år har tips om hvordan man får sove i sommervarmen vært sårt tiltrengt. Så langt i år kan man ikke skilte med like varmt vær. I fjor kunne vi telle hele 84 nye varmerekorder, mens folk i Etnedal skrape bilruten i juli i år.

Månedsnedbøren for hele landet var 125 % av normalen i juni.
Man kan trygt si at årets sommer er et stykke unna fjorårets gull-sommer. Heller ikke fremover kan meteorologene melde om stekende sommersol. Dette er det de har å si:
Regn, regn og atter regn

– Det fortsetter mye som det har gjort den siste tiden. Det kommer også regn, og en god del skyer. Langt ifra noe sommertemperaturer i Nord, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed i værvarslingen i Tromsø til VG.
Heller ikke på Vestlandet kan man vente seg varmt sommervær. På spørsmål om hvordan det går med sommerværet har ikke meteorologen i Bergen noe oppløftende svar.
– Det går ikke så veldig bra. Akkurat nå så er det dagen i dag som ser noenlunde grei ut. Etter hvert blir det lettere skydekke. Allerede fra i natt kommer det inn et nytt lavtrykk, sier Ida Marie Solbrekke og fortsetter:
– Det blir en halv dag her og en halv dag der som gir fint vær.
Har du planer om å rømme landet i jakt på Syden-varme? Ta kontakt her!

REGNTUNGT: Bryggen i Bergen kan vente seg å bade i regn. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Avskriver ikke sommeren

På Finnmarkskysten blir det mellom 10 og 15 grader. I Trøndelag er det utrygt for torden, mens det kan bli lokale byger og opp mot 20 grader i Oslo. Selv om det blir mye regn og relativt lave temperaturer de kommende dagene avskriver ikke meteorologene at sommervarmen kan komme.

– Jeg har sagt at vi ikke skal gi opp håpet før i slutten av august, for det har vært år tidligere der det har tar vært dårlig vær i begynnelsen av ferien og så tatt seg opp i august, sier meteorolog Ovhed.
Heller ikke i Bergen og på Vestlandet avskriver de sommeren riktig enda.
– Vi kan ikke det, vi må bare vente og se, sier vakthavende meteorolog Ida Marie Solbrekke.
Heller ikke badetemperaturene er noe å skryte av, og det er den kaldeste badesommeren på lenge. Fikk du lyst til å bade allikevel? Sjekk været der du bor!

HUSKER DU? Fjoråret kunne by på deilige badetemperaturer. Foto:Torstein Bøe,NTB scanpix


Kaldt ut juli

På Sør- og Østlandet, som er områdene som får best vær denne uken, kan meteorologene melde om rundt 20 grader. Men det kan også bli – ja, du gjettet riktig: Regn.

– Det er at det fortsatt ligger godt plassert i kaldluften. Jeg teller i hvert fall ti dager til. Men foreløpig kan det være at temperaturen kan dra seg litt oppover i slutten av neste uke. Det vi vil ha et høytrykk, men det blir mye lavtrykksaktivitet, forteller vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan.

Biseth Granan sier at sommeren tross alt regnværet ikke har vært katastrofalt dårlig sett med drømmer om finvær.

– Folk husker sommeren i fjor, og da blir fallhøyden tilsvarende da vi er mer tilbake til normale, sier han til VG.
Skulle du imidlertid være et sted der det er varmt og fint vær, kan du kose deg med disse enkle sommertipsene til hvordan du kan ha det litt bedre i varmen. Men ikke alt er bra med sommervarmen heller, da. Den blå brennmaneten har nemlig inntatt Sørlandskysten.

Flere artikler

  1. Brrrrr! Sommeren i det blå – snøkaos på vei

  2. Ustabilt sommervær i hele landet: – Ikke vedvarende tørt høytrykk i sikte

  3. Pluss content

    Puh, det er håp!

  4. Juli har vært varmere enn normalt

  5. Slik blir helgeværet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder