NESTLEDERE: Frp-nestleder Per Sandberg tok med boller til siste dag av regjeringsforhandlingene sammen med blant annet Høyres nestleder, Bent Høie. Foto: HELGE MIKALSEN

Frp-topp om Høyre-topp: - Han vil bli en utmerket helseminister

Ernas forhandlingskamerater Bent Høie og Ketil Solvik-Olsen namedropper allerede hverandre som statsråder i Høyre- Frp-regjeringen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Påtroppende statsminister Erna Solberg sier hun allerede har snakket med flere av sine nærmeste om de vil bli statsråder i Høyre - Frp-regjeringen.

- Ikke alle navn er klare, og det er mange som ikke vet at de er med i den kabalen, sa Erna Solberg om hvem som nå skal bli statsråder i den nye regjeringen.

Noen få personer vet imidlertid allerede nå at det venter en ministerpost på dem.

- Noen få har jeg snakket med allerede. Det skyldes at det er helt åpenbare personer i min nære krets som vet at de skal inn i regjeringen, sier Solberg.

Det tok sju dager å komme frem til regjeringsplattformen. I et glasstårn på Sundvolden hotell, forhandlet Solberg sammen med nestledere, Bent Høie og Jan Tore Sanner, og forhandlet mot Siv Jensen og hennes to nestledere, Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen.

Nå mener begge partis nestledere at den andre kan bli statsråd.
På spørsmål om Solvik-Olsen ville blitt en god olje- og energiminister, svarer Høie:

- Absolutt. Ketil ville blitt en meget god minister på mange poster, men det er Erna og Siv som bestemmer, sier Høie til VG.

Høyre og Frp har begge partiorganisasjoner som ønsker å få helseministeren. Men Frp-nestlederen er like raus tilbake:

- Ville Høie blitt en god helseminister?

- Frp ønsker også helseministerposten, men hvis Høyre får den ville Bent vært en utmerket helseminister, sier Solvik-Olsen.

Høie er også en av de aller mest populære statsrådskandidatene i regjeringskabalen VG-leserne legger på VG.no.

VG KABAL: Legg din egen regjeringskabal.

Frp-nestleder Per Sandberg vil derimot ikke si om han nå tror han blir statsråd. VG skrev mandag at det skal være en vurdering i Frp om han blir parlamentarisk leder eller statsråd.

- Du er blitt lansert som en mulig samferdselsminister, er det fortsatt en jobb du kunne tenke deg når det fortsatt blir mange bompengeprosjekter?

- Bare i dag har jeg vært både nevnt som ut og inn av alt, men her er det sånn at Erna og Siv i felleskap må finne de rette personene til å få gjennomført denne plattformen, sier Sandberg.

- Men er du aktuell som parlamentarisk leder i stedet for?

- Det er det jeg sier at Erna og Siv må finne fram til riktig mannskap, og jeg mener Frp har et luksusproblem i antallet kvalifiserte personer, sier Sandberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder